Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oběh. čerpadlo Grundfos-montáž naležato-proč?

Od: sollik* odpovědí: 8 změna:

V návodu k oběhovému čerpadlu Grundfos je poznámka, že lze montovat pouze v horizontální poloze hřídele čerpadla. Momentálně mám namontováno s hřídelí svisle, tedy budu muset ještě předělat, ale zajímalo by mne proč? Má to nějakou souvislost s ložisky? Nebo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Keramické kluzné uložení je dělané na vodorovné uložení , u návodu k čerpadlu jsou zakteslené dovolené polohy

hodnocení

3x

Nechápu, proč se prvotně lidé/tazatelé nezeptají v době Internetu u podpory výrobce s odbornou odpovědí.*zmateny*
cz.grundfos.com/...
Obdobný dotaz je zde k dohledání:
poradte.cz/...

priklad1*

Protože je jednodušší se "vykecat" na poradně. Já zase nechápu, že někdo hodí mrkev do plastu, když hned vedle stojí kontejner na bioodpad. Je to asi lidská nátura kterou tento systém utvrzuje.

hop®
hodnocení

2x

Ano, je to kvůli ložiskům, stačí čerpadlo povolit a pootočit o 90°...

polská ukázka v době 5:50 minut videa:

berger*
hodnocení

1x

Spíše to má něco s odvzdušňováním,si myslím. Někdo mi říkal,že ideál je i sání níže,než výtlak a osa vodorovně...*nevi*

01.05.20 22:06
hodnocení

1x

Ano, má.

hodnocení

1x
Je to kvůli ložiskům. Navíc to je práce na pět minut. Polevíš převlečný matky, otočíš a utáhneš. Je dobrý před a za čerpadlem zavřít kulový kohout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]