Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyžíznout kus plovoucí podlahy

Od: mytrix* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

nenapadá někoho, jak vyříznout otvor o rozměrech cca 100x50cm do již položené laminátové plovoucí podlahy? Prostor se nachází u dveří, takže jedna strana je přístupná. Hrany bych pak zakončil ukončovací lištou a dovnitř vložil rohož nebo něco takového.

Napadlo mě použít horní frézku, např. lidl-shop.cz/... ale třeba existuje nějaký snazší způsob. S tou frézou jsem nikdy nedělal, tak nevím, zda je na takovou věc vhodná. Díky.

Jak vyžíznout kus plovoucí podlahy

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když to budete překrývat, tak by měla stačit malá flexa.

doplněno 01.05.20 12:22:

Ještě mě napadl ostrý odlamovací nůž, udělat rýhu, a pak to podle ní vylomit.
Podél rýhy položit prkno a zakleknout na něj, aby nedošlo k poškození dál do místnosti.

hodnocení

3x
Všechny možnosti co zde zazněly jdou použít. Přidal bych ještě mafla, případně ponornou pilu. Dále by to šlo opatrně odsekat dlátem. Odříznout svlakovkou, ale je spíše taková akademická možnost.
Maflik se správným nastavením hloubky řezu bude nejdostupnější použitelná technika.

hodnocení

2x

Tyto věci provádím mini okružní pilou. Kdysi ji prodával Skill. Lze tam nastavit ponor. Konce pak doříznu vibrační pilou. Pokud tyto nástroje nemáte a nechcete kupovat, postačí i řezat na hrubo flexou

mall.cz/...

111®
hodnocení

0x

pozvěte si toho kdo to kladl, ten si poradí

mytrix*
hodnocení

Já jsem to pokládal. Další rada?

111®

dobrý multifunkční vibrační nástroj umí divy

dusger*
hodnocení

0x

Myslím, že renovátorem by to šlo mnohem líp. lidl-shop.cz/...

mytrix*
hodnocení

Nad tím jsem taky už přemýšlel. Na videu to vypadá snadno, ale v praxi jsem to také nezkoušel. Ale zapřemýšlím nad tím.

Tenhle nástroj nemá takový výkon v tak tvrdém dřevu a pálí se. Rychle se tupí a řezání tak spíš doporučuju na dokončení řezu a do měkkého dřeva. Lepší než toto je obyčejné dláto.

hop®
hodnocení

0x

Plovoučku běžně řežu flexou s univerzálním kotoučem...

Jak vyžíznout kus plovoucí podlahy #2

monkey
hodnocení

0x

Zkusil bych širší dláto.

hodnocení

0x

Kolega hop mi vzal odpověd´ přímo z huby. Když je nejhůř použiju kotouč na nerez.Používám kotouč průměr 115-125mm.Trošku to zasmrdí ale udělat průvan a je to pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]