Elektrikar udelal zasuvku pro svetlo v kuchynske lince,rozhodli jsme se potom, ze tam svetlo nechceme.Zasuvka zatim je vytahovaci ze zdi,je nad skrinkou,bude nejak vadit,? Ma se s ni neco udelat?diky
Dobrý den. Pokud Vám zásuvka nijak nevadí, klidně ji nechte tak jak je. Maximálně můžete zásuvku odstranit a instalační krabici vybavit krytkou aby nic nikde nepřekáželo a zároveň bylo připraveno pro možné budoucí využití.
anloud
Dekuji,a proc je ta zasuvka ted vytahovaci?
smode*
Chtělo by to nejlíp fotografii neboť pojem "vytahovací zásuvka" neznám a ani jsem na toto téma v rámci otázky nic nenašel. Pokud jde o "strojek" zásuvky připojený a zavěšený na vodičích kabelu, v pořádku to není a může to být i nebezpečné. V takovém případě je třeba zásuvku dovybavit aby vypadala kompletně (jako všechny ostatní) a nebo vypnout jistič elektrického obvodu (s testem zkoušečkou), strojek odpojit, vodiče zaizolovat (lépe použít wago svorky - na každý vodič jednu) a teprve pak vybavit krabici krytkou (a obvod znovu zapnout). Nejlépe to celé nechat na zkušeném elektrikáři.
Pane jo kdo tohle spáchal? A to jde fakt vytahovat? K čemu to má sloužit?
anloud
Takhle to vypada a kdyz za to zatahnu,jde to povytahnout. To je jen provizorni,melo to byt pro svetlo v lince,jde to nejak ukoncit,uz svetlo v lince nechci?
smode*
To je tedy opravdu "hustota". Jestli Vám takhle zásuvka nevadí, nechte ji tak. Pokud ano, doporučuji toho elektrikáře (nejlépe jiného než toho co dělal tohle).
Pane joo,teď už jsem viděl všechno . Ten "elektrikář" by zasloužil přes ruce. Uvedená "zásuvka" je určena pro pohyblivý přívod (prodlužovačky apod.) a ne na kabel pevný. Každopádně pokud vám tam nevadí,nechte ji tam. Ale chtělo by to vyměnit za normální zásuvku,to bez pochyby.
anloud
Bude to nad linkou,nevadi tam a jde z ni udelat jednoduse normalni zasuvka?Samozrejme to udela elektrikar?
dusger*
Za předpokladu, že je tam vhodný kabel, klidně se tam může osadit řádná zásuvka. Ad. Jeníček; sám majitel píše, že je to provizorní zakončení kabelu do osazení kuchyňského svítidla, je to dobré řešení, možná lepší než obalení vývodu izolačkou. Proč ty, jako nezkušený laik, musíš tak hrubě kritizovat profesionála, který zřejmě dobře věděl co a proč dělá.
@dusger: Netuším jestli je použit CYKY nebo CYSY. Překvapilo mě provedení,usoudil jsem že je použit kabel CYSY a proto jsem tak reagoval,za což se omlouvám. To že to vytvořil elektrikář (zřejmě profesionál,ne fušér) neznamená že je to správně a podle normy. Nebyl by to jediný případ kdy do elektrického zařízení zasahoval "elektrozedník". Někdy se i mistr tesař utne . To je důvod mé agresivní reakce. To že to je dočasně řešení jsem v dotazu přehlédl a za to se taky omlouvám. Ale nikdy by mě nenapadlo nahradit zásuvku tím co je na obrázku. Toť můj názor. A už mě prosím nekamenujte , dotaz byl myšlen v dobrém smysl.
No jo, jenže tady mi pro tu trvalou zásuvku nějak chybí instalační krabice. Vidím jen čouhat kabel ze zdi a dokonce jde prý povytáhnout. Nebo je tam krabice a jen ji někdo tak hezky omítl?
Pokud to je sadros tak neni problem. Pokud zed a je to tesne nad skrinkou tak se da namontovat nastenna zasuvka-v pripade ze neni nekde u kraje tak videt nepujde.
Bohuzel elektrikar prijde az po montovani skrinek a protoze je provizorni zasuvka tesne nad skrinkou,uz z toho normalni zasuvka nepujde udelat, kvuli nedostatku prostoru.ZUSTANE TAM TAHLE NAFURT.Neni zo z hlediska bezpecnosti problem?Ma i svuj vypinac,ten se holt nebude pouzivat.dekuji
Tak potom kabel vedoucí od zástrčky kvypínači rovnou odpojit u vypínače a kabel i se zásuvkou vytáhnout, díru zasádrovat. Vypínač buď odpojit od přívodního napájení a zakončit wagosvorkami nebo čokoládou a nechat tak, nebo vypínač odmontovat a opatřit víčkem.
Tak jestli je to bezpečné, je třeba zkontrolovat připojení a kabeláž, aby to nebyla časovaná puma pro někoho, kdo nebude znát tu historii. Může tam být kabel jen pro osvětlení, nebo dokonce bez uzemnění a to by byl problém. proto lepší bude zkontrolovat, udělat elektroinstalační krabici pod omítku a zaslepit krytkou. Vše pak přemalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.