Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chystám se renovovat dvoje dveře a futra a starší skříň. Vše jsem opálila a přebrousila. Natřela základním nátěrem 2x a přebrousila. Teď mám finální vrchní barvu a chtěla bych jí natírat válečkem, ale nevím jaký typ koupit?
Já bych teda váleček na dřevěné povrchy o malé ploše nepoužil. Asi by to nevypadalo moc esteticky, to se hodí tak na líčení stěn. Lepší by byl štětec, který dostane barvu úplně všude, anebo ještě lépe použít stříkací pistoli, v nouzi spray.
chtěla bych docílit hezkého hladkého povrchu a bojím se, že štetcem budou vidět tahy a napojování...
Jdete na to správně. Opravdu nejlépe to vypadá válečkem. Používám velurový ale dá se použít i molitanový. S velurovým je to o něco lepší kvalita a víc vydrží. Po práci se pak vyhodí. Běžně natírám dveře v nasazeném - provozním stavu. Pokud si tolik nevěříte, dejte si na vodorovno a natřete nejprve jednu stranu a pak druhou. Výhoda je kvalitní roztékavá barva a osvědčily se i rychleschnoucí emaily. Používám většinou syntetické, ale dají se použít i vodouředitelné.Dostanete se prakticky všude, jen kolem pantů dotírám malým štětcem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.