Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo (perlinka) nebo rovnou štuk?

Od: michaltopic* odpovědí: 9 změna:
Zdravím.
Při oskrabani zdí v paneláku jsem zjistil, že někde (hlavně na jedné zdí) šel spachtli "krásně" dolů i prapuvodni štuk. Viz. foto.
Chtěl jsem původně použít pouze sádru (stěnusprav), zbrousit a vymalovat barvou s pískem (imitace štuku). Bohužel stav zdí je horší.
Otázka zní: mohu rovnou štukovat (nejprve penetrace) a nebo mám použít nejprve lepidlo a perlinku?
Myslím si, že jsou tam leckde ještě malá místa, kde je odfouknuty původní štuk. Ale skrabat všechno úplně na panel se mi nechce.
Pokud zvolím rovnou štuk, chci dát na praskliny (klasické v paneláku) skelnou pásku a sádru.
Díky za rady.
.

Lepidlo (perlinka) nebo rovnou štuk?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Natáhněte rovnou štuk - Keraštuk. Pokud je malba soudržná a nedá se smýt, lze použít jako podklad bez penetrace. Pokud je malba obyčejná, hlinková, je lepší ji omýt a zbytek napenetrovat. Na styky panelů skelnou pásku dávat nemusíte, stejně to ten panel roztrhne během 2 let. Pokud tam nechcete mít žádné trrhlinky, použijte perlinku celoplošně. Potom přeštukovat nebo přestěrkovat do hladka. Dělejte to celoplošně, nejen v místě defektů

michaltopic*
hodnocení

Když já ten keraštuk nemám rád. Používám hasit 160.

hodnocení

3x

Dostanete několik různých odpovědí.

Od hloubkové penetrace, lepidlo, perlinka, lepidlo, štuk, až po očištění, navlhčení a rovnou štuk. Někdo to dělá tak, jiný onak. Všem to drží. Vy si musíte vybrat, co je pro Vás nejlepší.

Já prosazuji očistit, navlhčit a štuk, třeba Hasit 160.

jabraka*
hodnocení

2x

V panelácích ,a to mám dostatek zkušeností,jsem větší opravy prováděl jen flexilepidlem.Má lepší lepicí schopnost jako jiné stěrky,nebo i penetrace.Pokud jsem chtěl docílit lepší povrch,tak jsem po zatvrdnutí přidal ještě finálku.

JABRAKA

michaltopic*
hodnocení

Jakou finalku máte prosím na mysli?

michaltopic*
hodnocení

Děkuji všem za názor. Zatím to vypadá, že ty lepší zdí vyspravim sadrou a vymaluji barvou imitující štuk, ostatní opravím flexi lepidlem s perlinkou, vystukuji a vymaluji.
A samozřejmě použiji penetraci (hloubkovou).
V názvu otázky má samozřejmě být perlinka a ne peřinka :)

Co očekáváte od toho nesložitějšího a nejdražšího řešení, oproti levné a funkční opravě?

michaltopic*
hodnocení

Očekávám výdrž. Jsou tam popraskané zdí a nerad bych, aby za rok dva měl majitel zase všude trhliny.
Ja bych na tvem miste vysprafil flexi lepidlem praskliny, napenetroval a nastukoval. Pokud to napatlas sadrou, hezky to vyleze a budes se modlit at to draha barva s piskem zamaskuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepidlo na perlinku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]