Nejste přihlášen/a.
Při oskrabani zdí v paneláku jsem zjistil, že někde (hlavně na jedné zdí) šel spachtli "krásně" dolů i prapuvodni štuk. Viz. foto.
Chtěl jsem původně použít pouze sádru (stěnusprav), zbrousit a vymalovat barvou s pískem (imitace štuku). Bohužel stav zdí je horší.
Otázka zní: mohu rovnou štukovat (nejprve penetrace) a nebo mám použít nejprve lepidlo a perlinku?
Myslím si, že jsou tam leckde ještě malá místa, kde je odfouknuty původní štuk. Ale skrabat všechno úplně na panel se mi nechce.
Pokud zvolím rovnou štuk, chci dát na praskliny (klasické v paneláku) skelnou pásku a sádru.
Díky za rady.
.
3x
Natáhněte rovnou štuk - Keraštuk. Pokud je malba soudržná a nedá se smýt, lze použít jako podklad bez penetrace. Pokud je malba obyčejná, hlinková, je lepší ji omýt a zbytek napenetrovat. Na styky panelů skelnou pásku dávat nemusíte, stejně to ten panel roztrhne během 2 let. Pokud tam nechcete mít žádné trrhlinky, použijte perlinku celoplošně. Potom přeštukovat nebo přestěrkovat do hladka. Dělejte to celoplošně, nejen v místě defektů
A samozřejmě použiji penetraci (hloubkovou).
V názvu otázky má samozřejmě být perlinka a ne peřinka
- Lepidlo, perlinka, štuk
- Štukování na lepidlo a perlinku - povrch
- Jaký štuk koupit na lepidlo s perlinkou
- Lepidlo na perlinku
- Existuje lepidlo na perlinku pro fin. úpravu?
- Jaké lepidlo na perlinku
- Jaký štuk na lepidlo s perlinkou
- Lepidlo a perlinka na zeď, komín
- Lepidlo a perlinka na omítky v koupelně?
- Lepidlo na perlinku
- Lepidlo perlinka
- Lepidlo na polystyren, perlinku
- Jakou omítku na starý dům
- OSB deska - lepidlo s perlinkou
- Prasklá fasáda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.