Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení řetězu motorové pily

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Tento přípravek - máte s tím někdo zkušenosti a skutečně to funguje tak jak je to na videu?

galaxycentre13.com/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ano funguje ale musí k tomu být jiný řetěz než který používáte

hodnocení

Tak jestli tomu dobře rozumím, tak musí být specielní řetěz a ten nemusí pasovat na každou pilu.

nene dělení je podle typu vaší pily tj 3/8, 325, 1/4, 404 nebo picco a síla vodícího článku taky podle vaší pily a lišty ale má jiný tvar a geometrii zubu nebrousí se čelo zubu ale horní plocha zároveň i s omezovákem

třeba tady máte i video a jak je vidět musíte mít celý systém powersharp tj lišta řetěz a brusný kámen

oregonobchod.cz/...

hodnocení

2x

Musím plně souhlasit s jenykem.Jde jenom o to být u toho broušení trpělivý.S tímhle přípravkem nemám zkušenost, ale myslím si, že to funguje jako broušení klasickou buskou.To znamená, že řetěz vydrží asi 5-7 broušení a ručně broušený není zdaleka v půlce zubu.Když dokážeš při ručním broušení udržet spráně pilník tak řeže jako nový. Na brusku ho dávám když chytím kámen a nebo když řežu dříví z těžby které je plný hlíny. Když mám dřevo čistý tak po 5 broušení pilníkem. Třeba je to blbost ale já se to naučil na novém řetězu kde je přesně vidět kde pilník zabírá.Ještě jedna dobrá rada,najdi si místo kde při pilování dobře uvidíš na zuby a bude se ti pohodlně sedět. Po 3-4 pilování začnou ty úhly naskakovat jakoby sami, aspon´ mně to tak připadá. Myslím si ,že při broušení tímhle přípravkem dostává zabrat i lišta protože určitě hodně prachu z toho brusného kotouče zůstane nalepeno jak na liště tak na řetězu a pěkně je vydírá.

hodnocení

Já mám brusku na řetězy einhall a brousím ho když už neřeže, ale většinou řežu větve nebo kmeny stromů na topení a nyní dřevo z bouračky - to je plné omítky a hřebíků - sice s snažím nhřebíkům vyhnou, ale na 100% to není možné - hlavně když je tam nějaký malý skrytý.

Brousit řetěz když už neřeže je špatně ze všech stran.
Trvá to dlouho, stojí to benzín a člověk se zbytečně nadře. Navíc se musí brousit hodně, neb zuby jsou úplně kulatý. Tím pádem řetěz vydrží podstatně méně.
Navíc dřevo z bouračky je nejlepší řezat na cirkuli, ta nějaký hřebík stráví lépe než motorovka.
hodnocení

Souhlas, ale cirkulárku vytahovat na pár hodin 20 mertů do kopce a potom ji zase uklízet, když tam kde je se to řezat nedá je zase lepší vzít motorovku.

Oboje má své výhody a nevýhody.

asd1

Bouračky co jde tak řežu maflem. Řetězu stačí kamínek z omítky nebo hřebík a je hyn, kotouči to až tak nevadí. A nějaký ten hřebík se potká vždycky*smich*. Řetěz leda "záchranářský", ovšem to už je skoro výhodnější koupit fůru čistýho dřeva a to z bouračky zapálit :D

hodnocení

0x

Jednou jsem to ze studijních důvodů měl v ruce. Ono to jakž takž funguje, ale klasickýmu pilníku se to zdaleka nevyrovná.

Po hodině, po dvou vezmu pilník, dám na každým zubu dva tahy, práce i s kafem na pět minut a řetěz ostrý jako meč.

hodnocení

0x
S tím pilníkem máte asi pravdu.
Zrovna minulý týden jsem si koupil pilník s vodítkem a brousil jsem totálně tupý řetěz, který už ani v podstatě neřezal.
Řetěz jsem brousil poprvé v životě, nikdy jsem to ještě nedělal.
A výsledek: řetěz řeže úplně suprově, možná jako nový. :)
Měl jsem z toho poprvé obavy, jak to zvládnu, ale musím říct, že když si dá člověk záležet, dělá to v klidu a dodrží úhel broušení, výsledek se dostaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]