Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění bazénu, silikon nebo polyuretan?

Od: ludva® odpovědí: 5 změna:

Letos došlo k tomu, že musím vyměnit folii u venkovního bazénu. Když mi ho před lety instalovali, tak použili pro utěsnění skimeru i trysky silikon. Nemám s ním však úplně dobré zkušenosti. Chtěl bych použít polyuretanový tmel, který se používá třeba v karavaninku na těsnění střešních okének nebo na střešní okna v domech. PORAĎTE. Je můj názor lepší? Silikon nebo polyuretan? Nenaruší třeba polyuretan folii?

doplněno 28.04.20 13:18:

Jedná se o tmel TEROSON RB 2759

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Váš názor na věc je lepší, neboť polyuretanový tmel je o level výš, než silikon. Polyuretanový tmel se dává do dilatačních spar a je elastičtější a na povětrnosti životnější než silikon.Fólii to určitě nenaruší. Prodává se v šedivé barvě, tuším, že ještě v černé a bílé barvě.Koupíte v kartuši do vytlačovací pistole.

jabraka*
hodnocení

0x

wilik
hodnocení

0x
Tak nevím, už dvakrát jsem měnil fólii a vždy jsem použil silikon a nikdy žádný problém. Asi bych z toho nedělal vědu. Nevím o tom že by někdy silikon netěsnil.
Spíš jde o to dát správné množství a řádně dotáhnout, přebytky zavčas otřít.
A jestli máte problémy se silikonem, polyuretan to asi nevyřeší, spíš bych to viděl na chybu v aplikaci.

hodnocení

Folii u bazénu budu měnit poprvé. A jelikož jsem takový puntičkář a hlavně nerad dělám věci dvakrát, když už to někdo přede mnou vyřešil, tak hledám to nejlepší řešení. Není to tedy v levých rukách...

hodnocení

0x
TEROSON RB 2759 nie je polyuretán, ale butylová pryž. (Nepliesť s medvedím h***, tento je rozpúšťadlový a trvale elastický.) Henkel v technickom liste neuvádza použitie pod vodou ani v agresívnych podmienkach bazénu. Odskúšaný ho nemám ani ja. Asi budete prvý.
Nekomplikoval by som si život.
Silikón je pre tento účel funkčný a odskúšaný. Napatlať, pritiahnuť, po vytvrdnutí pritiahnuť ešte o niečo viac. Polyuretán bude fungovať asi tiež, akurát ho budete zo skimmeru pracnejšie dolovať, až budete znovu meniť fóliu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]