Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl by jsem se zeptat na postup ohledně zateplení a opravy stropu. Při rekonstrukci chalupy mě firma bude dělat nové omítky a štuky. Mají představu, že na strop v interieru dají (nejdříve chtěli polystyren, což jsem odmítl) 7cm vaty který nakotví jako polystyren potom to zatáhnou perlinkou a lepidlem a štuk. Jde spíše o estetickou stránku, protože příští rok by jsem chtěl zateplit půdu foukanou izolací. Mohu tedy dát na strop vatu? Popřípadě jak by jste to resily vy. Moc děkuji za odpověd. Přeji hezký den
Nedávejte teď na strop vůbec řádnou izolaci, počkejte až na příští rok a na foukanou. Pokud ale chcete jen esteticky upravit vzhled stropu, dejte sádroš.
Nevím proč chcete na strop drahou vatu, když je lepší polyš. Hlavně levnější a lehčí.
I Vám přeji jen hezké dny.
V každém případě je potřeba vážit náklady.Pokud v nejbližší době budete chtít bydlet na půdě,pak není potřeba zateplovat strop.Pokud se jedná jen o to,udělat zatím půdu jen pochozí,pak je ten polystyren na místě mezi trámy,jen volně položit. .V tomto případě je i parozábrana zbytečná.Vlhký vzduch projde až do půdy a tam se rozptýlí,sníží se relativní vlhkost a tím i rosný bod,.Později zakrýt prkny,nebo OSB deskami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.