Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce stropu

Od: subinamacher* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěl by jsem se zeptat na postup ohledně zateplení a opravy stropu. Při rekonstrukci chalupy mě firma bude dělat nové omítky a štuky. Mají představu, že na strop v interieru dají (nejdříve chtěli polystyren, což jsem odmítl) 7cm vaty který nakotví jako polystyren potom to zatáhnou perlinkou a lepidlem a štuk. Jde spíše o estetickou stránku, protože příští rok by jsem chtěl zateplit půdu foukanou izolací. Mohu tedy dát na strop vatu? Popřípadě jak by jste to resily vy. Moc děkuji za odpověd. Přeji hezký den

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
A co máte nad stropem? Vytápěnou místnost?
Jestli ne, tak to máte takhle blbě, z vnitřní strany má být parozábrana. Totéž platí i o foukané izolaci, zevnitř se do ní nesmí dostat vodní pára z vnitřního prostoru.

Je to tak, potom by bylo lepší použít sdk podhled s parotěsnou zábranou + dle volby doplňkovou tepelnou izolaci a jako hlavní tepelnou izolaci pak na půdě.

hodnocení

1x

Nedávejte teď na strop vůbec řádnou izolaci, počkejte až na příští rok a na foukanou. Pokud ale chcete jen esteticky upravit vzhled stropu, dejte sádroš.

Nevím proč chcete na strop drahou vatu, když je lepší polyš. Hlavně levnější a lehčí.

I Vám přeji jen hezké dny.

jabraka*

Jediný důvod,proč na strop vatu jsou protipožární obavy..

JB

Pán asi požárník nebude ale řeší se i difuze vodní páry :). Z toho důvodu by tam lépe slušel polystyren

jabraka*
hodnocení

0x

V každém případě je potřeba vážit náklady.Pokud v nejbližší době budete chtít bydlet na půdě,pak není potřeba zateplovat strop.Pokud se jedná jen o to,udělat zatím půdu jen pochozí,pak je ten polystyren na místě mezi trámy,jen volně položit. .V tomto případě je i parozábrana zbytečná.Vlhký vzduch projde až do půdy a tam se rozptýlí,sníží se relativní vlhkost a tím i rosný bod,.Později zakrýt prkny,nebo OSB deskami.

subinamacher*
hodnocení

0x

puda bude neobyvatelná...pouze ji zateplým a dam prkna aby se tam dalo chodit.

subinamacher*
hodnocení

0x

moc děkuji všem za odpovědi

subinamacher*
hodnocení

0x

aby jsem to shrnul...právě z estetického duvodu dám polystaren 7cm na strop a z půdy parozábranu a izolaci...pochopil jsem to dobře..

Asi nepochopil, ale to nevadí. Jste již rozhodnut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]