Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katastr nemovitostí, zápis do RUIAN

Od: ola® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Zdědili jsme RD, bohužel garáž je na jiném čísle parcely, než RD. V katastru ji mají zakreslenou, ale parcela je vedená, jako zahrada a o garáži, tam nic není. Našli jsme staré stavební povolení i kolaudaci z roku 1981. Vše bylo tehdy zkolaudováno, jen to nebylo, asi zapsáno v kartastru? My teď žádáme o hypotéku na opravu domu a bance to vadí. Byli jsme na katastru a tam nám řekli, že si máme zajistit geodeta na zaměření a pak zajít na stavební úřad a požádat o zápis do RUIAN? Co to prosím obnáší? Co po nás všechno budou chtít? Máme stavební povolení, máme doklad o kolaudaci garáže z toho roku, necháme ji zaměřit geodetem, co ještě po nás budou chtít, aby ten zápis na katastru proběhl?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Běhal jsem mezi katastrálním úřadem a stavebním úřadem 7x, nežli si obě strany sdělil, co vše musím doložit k zápisu do Ruianu. Jeden úřad chtěl po tom druhém zápis, ale ten se bránil, že podle zákona ho chtít nemůže.

Nakonec jsem našel ve složce stavebního úřadu dokument, vydaný před 10 lety, tento dokument sděloval přesně to, co jsem potřeboval k zápisu do Ruianu. Ještě jsem musel písemně požádat stavební úřad, aby jejich dokument uložený ve složce uznal jako správný.

Fakt jsem z toho byl rozladěný, ale ustoupil jsem, páč jsem zápis potřeboval, Sděluji Vám to proto, že nikdo nemůže s jistotou sdělit, co vše uřady budou chtít po Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]