Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečný překlad

Od: seth odpovědí: 1 změna:

V domě nám praskla stropní traverza. Nikdo nemá tušení jak se to stalo a kdy. Pásnice traverzy je cca 6,5cm, rozpon je 2,4m, jsou do ní opřené klenby o šířce cca 1,5m. Místnost je tedy 2,4m x 3m strop dvě klenby vedle sebe opřené do oné traverzy. Nad tím chodba, nenese to další patra. Tolik k úvodu do situace. Chceme ji opravit, aby to časem nespadlo, protože je prasklá jak pásnice tak stojina, tak to raději nebudeme nijak svařovat a dáme pod to další traverzu na nosníky co to vynesou. Do stěny kotvit nechceme, protože nikdo neví, jak se dostat do zdi pod traverzu,tak, aby nespadla.

V podlaze jsem udělal díry 30x50cm, podloží je hlína, plánuji do díry vylít betonovou patku, na to cca 5cm pod úroveň podlahy kotlový plech(který se nakonec zeleje betonem aby podlaha byla jednolitá a nekoukalo železo). Stejnou věc i na druhé straně. Na tyhle patky stojky, přidělat na 3 místech ke zdi, a na to posadit nové Ičko celé to svařit. Rozdíl se pak jen vyklínkuje a asi dohod.. Je to ve sklepě, o estetiku moc nejde.

Otázky které bych ještě raději rád probral:

1) Jak hlouboko jít pod podlahu s dírou pro patku? Je mi jasné, že "až to bude hutné", ale nevím jestli 40cm nebo 80cm. Kamarád tvrdí, že 30cm musí stačit, jiný by šel určitě přes 70cm.

2)Co byste poradili na stojky? Chtěl jsem vzít stejná Ička jako na ten vodorovný překlad(I160 nebo I180), ale kvůli lepšímu kotvení uvažuji i Učku. Jak je na tom porovnání nosností?

3) Je potřeba mezi stojku a překlad vložit plech, aby to nesedělo "na hraně"? (kdyby rozměr těch dvou prvků nebyl stejný)

Je mi jasné, že nikdo od stolu se pod takovouhle věc nepodepíše, já si myslim, že to spíš než nosný prvek bude dost možná navždy jen jako "sychr", kdyby si to ještě o kus chtělo poposednout. Rád bych to ale udělal aspoň nějak pořádně, když už se to dělá...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotky. Ale spíš asi statik bude mít práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]