Nejste přihlášen/a.
Na občasné dofouknutí kola, míče, pneumatik u auta stačí jakýkoliv hoby-kompresor.
Jakmile ke kompresoru začneš připojovat stříkací pistoli, pískovací pistoli, rázový utahovák, tak příjemnou práci s nářadím potřebuješ obrovskou zásobu vzduchu. Tady nestačí kompresory se zásobníkem 24litrů nebo 50litrů. Odhaduji, že zásobník 100litrů bude minimum.
Ale každé nářadí má nějaké parametry a podle těchto parametrů musíš vybírat kompresor.
Samozřejmě se dá to nářadí připojit i k malému kompresoru s malou nádobou. Pak třeba u stříkací pistole nebo rázového utahováku musíš dělat při práci delší přestávky, aby se kompresor stačil dotlakovat.
Přesně tak, na kolo, míč, pneumatiky či vyfoukání motorové pily stačí běžný hoby kompresor za 3.000 s 25 litrů zásobníkem. S tímto jsem i stříkal rákosové zástěny barvou. Ale pak jsem boural v koupelně obklady s takovým malým pneu sekáčem a už to bylo na kompresor moc. Musel jsem dělat přestávky aby se vzdušník natlakoval. Ale zas ejsem si trochu oddechl- už mám také vzhledem k letům a kilům nějaký malý "vzdušník".
Nářadí = potřebuješ se vzdušníkem, výkon podle spotřeby nářadí (nekoukej na sací výkon, ale na výtlačný tj. na množství dodávaného tlakového vzduchu).. Objem vzdušníku pro nárazový objem jde dohnat vyšším tlakem ve vzdušníku a redukčním ventilem na výstupu..
Na dofukování stačí bez vzdušníku, dobrý je z Lidlu ca za 1500,- (prodává se i jako Einhell apod.), ty malé prdítka na 12V jsou dobré spíš jen jako nouzovka - foukají pomalu a obecně až na vyjímky to je spotřebák s malou životností..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.