Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být indukční deska volně položena?

Od: jakubfalout odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, možná to bude hloupá otázka, ale popravdě si nejsem vůbec jistý a na webu jsem to také nikde nenašel. Kvuli rekonstrukci kuchyně jsem koupil domu indukční desku. Ale nastal problém nová linka s pracovní deskou přijde až tak do 2 měsíců a já potřebuji vařit s manželkou pro naši malou a pro nás. Tak se ptám, je možné, umístit desku prozatím např jen na stůl?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejspíš pro to není uzpůsobená a ani z bezpečnostního hlediska to není dobré. Možná by pomohlo vyrobit nějaký provizorní, uzavřený rám, do kterého se vsadí. Třeba z lamina, jako se používá při výrobě nábytku. Bude to i stabilnější.

mtan
hodnocení

0x
Ano, Ferax má 100% pravdu, souhlas. V Hobymarketech (Pozor, riziko nakažení koronavirem, nic se tam kromě nošení roušek nedodržuje, byl jsem tam) mají extra zlevněné odřezky kuch. desek, které jsou jim už k ničemu. Být na Vašem místě, vybral bych vhodný rozměr desky, udělal do ní díru, jako byste dělal pak do linky, udělal pod ní nosnou konstrukci, rám, o kterém mluví Ferax tak, aby mohl prostor pod deskou větrat a mohl jste tam přivést napájení, pokud chcete tuning, dáte na spodní stranu nosného rámu plastové nožky, nebo cokoliv, co by zabránilo poškrábání, a takovou konstrukci s plněhodnotně využitelnou indukční deskou můžete umístit kamkoliv. Prostor pod deskou bude větraný, chráněný proti zatečení, jako by byla v lince, kabely nebudou ležet na zemi, atd...

figurek*
hodnocení

0x

být vámi, někde splaším starý stolek, na desku položím čtyři hranoly, aby tvořili rám. Tento rám přivrtám a přišroubuji ze spodní strany desky stolku. Výška rámu by měla mít nejméně 7 cm, raději trochu víc. Světlou šířku a světlou délku tohoto rámu odměříte podle desky.

Při troše šikovnosti snad ani není co pokazit. :)

jirkaqwe
hodnocení

0x

Určitě musí být pod ní mezera na odvetávání cívek. Jinak se může vzpínat nebo i spálit.

Najděte si instalační manuál a nastudujte co má jak být od sebe daleko, jaké mezery atd.

Truhláři to nemusí mít vůbec nastudované a můžou to udělat, ze se to tam nějak vešlo ale můzou to tam udělat tak, že nebude větrané a buď to nebude fungovat nebo se rozbije.

Mě to museli předělávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]