Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navařit kulatinu na jazýček zámku?

Od: zdenall odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

budu si na vrata přidávat nový tzv. zadlabávací zámek, na jeho tzv. jazýček potřebuju navařit kulatinku o průměru cca 10mm, dlouhou 200mm, která bude při zamykání zajíždět do zdi a tím zamkne vrata.

Jak tam tu kulatinku navařit, aby jazýček při odemykání úplně zajížďěl zpátky dovnitř?

Mám podobný zámek jako je v příloze. Děkuji

Jak navařit kulatinu na jazýček zámku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vy potřebujete ten jazýček-závoru prodloužit tou kulatinou?Jestli jo tak udělat takzvaný X svár.Zbrousit hrany ,provařit,vyčnívající svár obrousit

Jak navařit kulatinu na jazýček zámku? #2

fugass*
hodnocení

4x
Tam se ale dává běžně zámek jeden doprostřed a k zamcení na bokách slouží táhla. Zámek je rozvorový vratový a tahá za táhla směrem k sobě při otočení.

hodnocení

2x

Nechci tě hned první větou zrazovat, ale svařování nebude vhodný způsob spojení.

Vůbec nevím, jaký je materiál jazýčku zámku. Kupoval jsem kdysi náhradní střelku (horní část kterou ovládá klika) a ta byla ze zinku. Takže při svařování s ocelí se zinek spálí a svar určitě nebude držet. Jákékoliv namáhání ten svar zlomí.

Ale stejně stále nechápu jak a proč tam chceš něco vařit. Když to bude pevně spojené s jakoukoliv částí zámku, tak to musí vždycky překážet otevření nebo zavření dveří.

jabraka*
hodnocení

0x

Vyvrtal bych do něj otvor a tyčku zasunul a zalepil epoxidem.

JB

fugass*
hodnocení

0x
Nebo přišroubovat. Propilujte kulaitu aby do ní jazýček pasoval a obojí provrtejte, vyřízněte závit a sešroubujte. Pružina ale patrně neutáhne i kulatinu tahat zpět.

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě bych upozornil na pevnost jazýčku,ta musí zabezpečit při zamčení určitou pevnost na boční střih.Obávám se,že svařováním ocel zkřehne a .

JB

hodnocení

0x
Nějak mě uniká smysl celé akce.
Muselo by to být nějak dolů, neb nahoře je střelka kliky.
To tam nemáš žádný futro, nebo proč se to má zamykat do zdi? Stejně by tam měla být nějaká imitace falce ve futru. Třeba nějaký dřevěný hranol, či kus jeklu.

zdenall
hodnocení

Dobrý den,
mám na starší řádové garáži výklopná vrata, kdy se dělaly s takového vějířového plechu.
Uprostřed mám podobný zámek a je to tak na něm uděláno, že je to tam navařenou.
Myslíte, že ta kulatina nepůjde na ten jazýček navařit?
Kdybych to chtěl přišroubovat, tak jsem nepochopil, jak to udělat, když totiž odemknu zámek, jazýček zaleze úplně dovnitřku.
Já chtěl vpravo a vlevo dole cca 30cm od země přidat další zámky, kulatina by pak zajížděla do futer vrat.
Na fotce jsou podobná vrata co mám.
Jak navařit kulatinu na jazýček zámku? #3

Pořád mě tedy není jasný, co a kam navařit aby to nějak fungovalo.

Ale co třeba takovýto přídavný zámek?

Navařit to nepůjde, protože jazýček je vyroben ze slitiny kovů. Použijte přídavné zámky nebo petlice . Ty se dají i přikotvit do země

hodnocení

0x

Nápad ne zrovna dobrý.Určitě to tam tak nemáte. Ten zámek co máte ovládá táhla. Asi něco jako tento, který tam i můžete domontovat, třeba i dvojici. Určitě se najde i nějaká levnější varianta

klicevodnany.cz/...

zdenall
hodnocení

0x
Dobrý den,
potřebuji to navařit tak jak to už na jednom zámku mám.
Přikládám fotku.
Mělo by to jít, když to šlo na tomto ne? Děkuji
Jak navařit kulatinu na jazýček zámku? #4

Potom tam máte ale toto a potřebujete to přivařit na závoru, ne na střelku

eben-kovani.cz/...

Tak to bych ti doporučil rozmontovat zámek a místo té krátké závory tam navařit vhodný plocháč přímo na konstrukci zámku.

Ten plocháč může být delší a na přesahující část plocháče už si navaříš kulatinu podle potřeby.

zdenall
Včera mi to kluk že svářečské dílny zavařil, nevím přesně čím to vařil, ale měl to za 5minut hotové, tak pro informaci šlo to přivařit.
Asi jsem to špatně popsal na závoru navařit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]