Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu si na vrata přidávat nový tzv. zadlabávací zámek, na jeho tzv. jazýček potřebuju navařit kulatinku o průměru cca 10mm, dlouhou 200mm, která bude při zamykání zajíždět do zdi a tím zamkne vrata.
Jak tam tu kulatinku navařit, aby jazýček při odemykání úplně zajížďěl zpátky dovnitř?
Mám podobný zámek jako je v příloze. Děkuji

2x
Nechci tě hned první větou zrazovat, ale svařování nebude vhodný způsob spojení.
Vůbec nevím, jaký je materiál jazýčku zámku. Kupoval jsem kdysi náhradní střelku (horní část kterou ovládá klika) a ta byla ze zinku. Takže při svařování s ocelí se zinek spálí a svar určitě nebude držet. Jákékoliv namáhání ten svar zlomí.
Ale stejně stále nechápu jak a proč tam chceš něco vařit. Když to bude pevně spojené s jakoukoliv částí zámku, tak to musí vždycky překážet otevření nebo zavření dveří.
mám na starší řádové garáži výklopná vrata, kdy se dělaly s takového vějířového plechu.
Uprostřed mám podobný zámek a je to tak na něm uděláno, že je to tam navařenou.
Myslíte, že ta kulatina nepůjde na ten jazýček navařit?
Kdybych to chtěl přišroubovat, tak jsem nepochopil, jak to udělat, když totiž odemknu zámek, jazýček zaleze úplně dovnitřku.
Já chtěl vpravo a vlevo dole cca 30cm od země přidat další zámky, kulatina by pak zajížděla do futer vrat.
Na fotce jsou podobná vrata co mám.
Pořád mě tedy není jasný, co a kam navařit aby to nějak fungovalo.
Ale co třeba takovýto přídavný zámek?
Tak to bych ti doporučil rozmontovat zámek a místo té krátké závory tam navařit vhodný plocháč přímo na konstrukci zámku.
Ten plocháč může být delší a na přesahující část plocháče už si navaříš kulatinu podle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.