Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu si na vrata přidávat nový tzv. zadlabávací zámek, na jeho tzv. jazýček potřebuju navařit kulatinku o průměru cca 10mm, dlouhou 200mm, která bude při zamykání zajíždět do zdi a tím zamkne vrata.
Jak tam tu kulatinku navařit, aby jazýček při odemykání úplně zajížďěl zpátky dovnitř?
Mám podobný zámek jako je v příloze. Děkuji
Nechci tě hned první větou zrazovat, ale svařování nebude vhodný způsob spojení.
Vůbec nevím, jaký je materiál jazýčku zámku. Kupoval jsem kdysi náhradní střelku (horní část kterou ovládá klika) a ta byla ze zinku. Takže při svařování s ocelí se zinek spálí a svar určitě nebude držet. Jákékoliv namáhání ten svar zlomí.
Ale stejně stále nechápu jak a proč tam chceš něco vařit. Když to bude pevně spojené s jakoukoliv částí zámku, tak to musí vždycky překážet otevření nebo zavření dveří.
Pořád mě tedy není jasný, co a kam navařit aby to nějak fungovalo.
Ale co třeba takovýto přídavný zámek?
Tak to bych ti doporučil rozmontovat zámek a místo té krátké závory tam navařit vhodný plocháč přímo na konstrukci zámku.
Ten plocháč může být delší a na přesahující část plocháče už si navaříš kulatinu podle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.