Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda z pračky do domácí ČOV

Od: jiricek® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám trochu problém s tím, že odpadní voda z pračky obsahuje jako výsledek změkčování vody nerozpustný kal (fosforečnan vápenatý, uhličitan vápenatý), který může časem ucpávat drenáž na odtoku z domácí ČOV. Když jsem ještě používal žumpu, bylo té husté sračky na dně ročně asi 40 kyblíků. Dodavatel ČOV mi nebyl schopen vysvětlit, jak se to řeší. Možnosti jsou podle mě asi dvě - buď používat prací prostředek, který změkčuje vodu, ale nevytváří tyto kaly (váže vápník z vody jako rozpustný produkt) nebo řešit nějak jímaní těchto kalů před čističkou nebo za ní (usazování, pískový filtr...). Nemá s tím někdo zkušenosti? Nerad bych po nějaké době obnovoval celou drenážní trasu na odtoku z ČOV.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předpokládal bych, že samotný kal má vyšší hustotu než voda, to by bylo logické..

Potom bych tedy za ČOV instaloval dosazovací nádrž (klidně ve formě menší septiku) a v té bych kal zachytával.

Na druhé straně, by se dalo i tušit, že samotná ČOV onen kal zachytí a bude usazen na dně, a spolu s běžným kalem z ČOV se bude vyvážet.

doplněno 25.04.20 11:11:

"menšího septiku"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]