Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším napojení domu a zámkové dlažby. Chi dojet dlažbu až k domu (na domě není žádný polyš, vata apod.), či-li ne nějaké kameny apod. A teď řeším, jak to udělat tak, abych tam mohl nechat ještě aspoň 3cm ipy nad dlažbu, kterou mám nalepenou na domě (na to naváže 40 cm mozaikových kamínků a výše omítka), řešil bych lištou ve tvaru Z (nelepší se mi jeví hliník), kde část zasekat do domu a pak přes ipu na dlažbu. Je to na celkem exponované straně a prší tam. Nechci, aby mi to navlhalo. Nějaké rady? Řešil někdo podobnou situaci jinak? Případně nějaký typ lišty?
Dejte foto, páč se domnívám, že plánujtete lištu zbytečně. Co se stane, když zaprší mezi barák a zámkovku? Tu Ipu (červená čára svislá) tam máte jen mezi dlažbu a barák, nebo je i pod zdí?
Osobně bych nedával mezi barák a zámkovou vůbec nic. Žádnou okapní lištu. Fasádu, asi sokl, uděláte 2cm pod zámkovou, a tu k tomu přirazíte.
Pavle, asi nechápu. Máte vododrovnou hydroizolaci ve zdi. Nad ní to nemůže vlhnou. Pod ní to klidně může vlhnout, nic se neděje. Úroveň dlažby je pod touto vodorovnou hydroizolací, nebo máte terén nad hydroizolací?
Výše je obrázek situace. Dlažba je zámková dlažba. Vše tam je... Reálnou fotku dát mohu taky, ale když to není hotové, tak z ní není nic vidět. Teď je na domě nalepena ipa a na zemi kameny - to sem bral jako zbytečné fotit.
Jestli jsem to pochopil dobře, tak bych tam žádnou lištu nedával a obklad nalepil od spodu, od chodníku (přes ipu), až k omítce. Možná, to proškrábnout a tu ipu trochu "utopit", aby byla v rovině s plochou, kam přijde obklad. Záleží jak jsou jednotlivé kusy toho obkladu velké. Když bude větší část na omítce a menší na ipě, neviděl bych v tom problém.
Já jsem tomu rozuměl tak, že tam chcete nějaký obklad dát, proto jsem to tak popsal. Ta mozaika je co, to není obklad?
OK, tak to už jsem pochopil. V tom vám neporadím, nemám s tím zkušenost, protože jsem zastáncem tradičníh obkladů, tyhle náhražky se mi nelíbí. Nic ve zlým.
Marmolit není žádná náhražka obkladu! a vydrží jistě víc než deset roků!Nejstarší marmolit co jsem dělal je pod deset roků nebo patnáct? a drží stejně jako třeba kabřinec!
Ano zakončení lištou je v pořádku, jen si myslím, že vhodnější bude ocelový poplastovaný plech, stejný, jako se používá na parapety. Možná se dá koupit jako hotový výrobek, ale určitě většina klempířů si s tím poradí. Povrchy jsou v rúzných barvách RAL. Lištu přikotvit natloukacími hmoždinkami, ne zasekávat! To je ale nejlepší dělat, až nakonec, když je fasáda hotová.. Spára se pak dotmelí polyuretanovým tmelem (ne silikonem)
To právě nerezne, ocel je pozinkovaná a poplastovaná. Ale udělejte si to třeba z hliníku, mědi, je to jedno. Obyčejný hliník, ne eloxovaný je háklivý na cement, omítku a různé jiné chemické reakce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.