Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za vytah v prizemi

Od: martas07* odpovědí: 15 změna:

Chtel bych se zeptat, zda je normalni ze byty v prizemi plati poplatky za vytah. Byl jsem totiz toho nazoru ze lide v prizemi za vytah neplati.

Prestehoval jsem se do novostavby ktera ma 4 patra a navic jeste mezipatra, tudiz je vytah oteviratelny na obe dve strany a zastavuje i v mezipatrech. Koupil jsme byt v prizemi (bezbariorovy pristup do bytu). Pod bytovkou jsou garaze. Prislo mi vyuctovani plateb a za vytah po nas chteji 130kc/osobu. Pro 4clenou rodinu je to 520kc mesicne. Zda se mi prilis platit tolik za neco, co nepouzivame. A sjet si vytahem do sklepa nebo do garaze... (i kdyz je rychlejsi sebehnout par schodu)... to je luxus za 520kc mesicne.

Jsou na to nejaka pravidla?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odpovím vám taky otázkou-proč platíte za údržbu např.střechy když není nad váma?Neměli by platit jen ti nahoře?Je to trošku o solidaritě.Jednou ten barák vlastníte jako společenství,tak musíte držet basu.Jestli ho nechcete platit tak si kupte svůj.

martas07*

Jenomze ja nemam problem platit za udrzbu vytahu a opravu.. stejne tak za strechu a jeji opravu a udrzbu. Platite snad mesicne za uzivani strechy? Me se proste jen prici platit takovou sumu za neco co nepouzivam... Nerikam kdyby to bylo 50kc/osoba...

Vzhledem k tomu,že vím o čem mluvím řeknu tohle-základní údržba a revize výtahu stojí cca.2000.-kč/měsíc+opravy zvlášť.Přepočítejte si to na obyvatele vašeho domu.

doplněno 14.01.10 18:50:

Tak to teda doplním-každý tři roky odborná zkouška,každých šest let prověrka ITI (institut technické inspekce),a náhradní díly taky nestojí pár korun.

martas07*

Me se to zda taky prilis... V dome je 15 bytu, kdyby prumerne v kazdem zili 2 lidi tak je to temer 4tis mesicne. udrzba a oprava vytahu jde z fondu oprav ..

arimas*

je to prilis! jste si jist ze to je na osobu?

arimas*
hodnocení

0x

ja mam to same taky novostavba o ctyrech patrech . ja mam byt v prizemi a do garaze se da taky sjet vytahem .. taky platime poplatky.. premysleli jsme zda to ma smysl a nakonec jsme usoudili ze na to prdime protoze vytah obcas pouzijeme pri prenosu vetsiho objemu veci do garaze nebo sklepa . takze asi tak.. ale mam pocit ze platime mnohem mensi castku nez kterou uvadite vy.. schvalne se doma podivam :)

arimas*
hodnocení

0x

tak jsem se podivala a u nas je to tak ze za byt 100m2 platime 1100,- na rok a za byt 57m2 792,- na rok OBA BYTY jsou v prizemi :)

doplněno 14.01.10 18:41:

jo a neni to na osobu ALE pocita se to na metry ctverecni!

doplněno 14.01.10 18:48:

tedy alespon u nas se to pocita na m2 tak se to rozhodlo na schuzy vlastniku protoze se schodlo ze resit kolik lidi v kterem byte bydli by bylo nemozne! atd atd.

lidus*
hodnocení

0x

Jsme panelák o 7patrech, podsklepený.Obecní byty,Brno.u nás neplatí za výtah přízemí a 1patro.Ale podle čeho to tak je to nevím.

hodnocení

0x

ve starých panelácích neplatí přízemí a první patro. To ale není Váš případ. Problem je v tom, že jste novostavba, máte tam garáže a tudíž i výjezd a jistě východ a dům je bazbariérový, tudíž počítá s tím, že jednou budou výtah používat např. důchodci v přízemí nebo v prvnim. MY nic takového nemáme a tak obyvatelé 1ho P. neplatí.Zkuste se obrátit na správce domu, proč to je tak rozepsané, a jestli se stím dá něco dělat, ale moc šancí tomu nedávám.

jabraka*
hodnocení

0x

Dexx má určitě pravdu,naopak ti,kteří tvrdí,že pro ně výtah není,pravdu nemají.Jako ostatní náklady v domě jsou paušální,tak i výtah.Nebo byste chtěli rozpočítat náklady podle pater?To by byla byrokracie!

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

Ja si myslim že ta suma 130kč na osobu nie je mesačna ale ročna suma.U nas je to aspon tak.

martas07*
hodnocení

suma je mesicni, protoze to je v mesicnim vyuctovani na predpis inkasa.

arimas*

to se mi ale vazne nezda! kazdopadne jsem jeste nikdy nevidela tak vysoke poplatky za vytah *blee* a jeste k tomu kdyz rikate ze to je na osobu tak TO JE OPRAVDU HODNE DIVNE.. radeji bych se informovala u vaseho Vyboru pokud jste si uz mezi sebou nejaky vybor v dome zvolili

hodnocení

0x

a neplatíte tolik, protože máte ten výtah na úvěr tzn, že se splácí výtah a neplatí se jen jeho údržba?

rencha*
hodnocení

0x

Ja teda ziju v tom, ze vytah plati lidi od 2. patra (vcetne) a vys. Nebo alespon to tak driv byvalo, pokud se nepletu. Platit v prizemi mi prijde naprosta hloupost a kdyz uz teda platit mate, tak nejakou o hodne nizsi castku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]