Nejste přihlášen/a.
Chtel bych se zeptat, zda je normalni ze byty v prizemi plati poplatky za vytah. Byl jsem totiz toho nazoru ze lide v prizemi za vytah neplati.
Prestehoval jsem se do novostavby ktera ma 4 patra a navic jeste mezipatra, tudiz je vytah oteviratelny na obe dve strany a zastavuje i v mezipatrech. Koupil jsme byt v prizemi (bezbariorovy pristup do bytu). Pod bytovkou jsou garaze. Prislo mi vyuctovani plateb a za vytah po nas chteji 130kc/osobu. Pro 4clenou rodinu je to 520kc mesicne. Zda se mi prilis platit tolik za neco, co nepouzivame. A sjet si vytahem do sklepa nebo do garaze... (i kdyz je rychlejsi sebehnout par schodu)... to je luxus za 520kc mesicne.
Jsou na to nejaka pravidla?
Odpovím vám taky otázkou-proč platíte za údržbu např.střechy když není nad váma?Neměli by platit jen ti nahoře?Je to trošku o solidaritě.Jednou ten barák vlastníte jako společenství,tak musíte držet basu.Jestli ho nechcete platit tak si kupte svůj.
Jenomze ja nemam problem platit za udrzbu vytahu a opravu.. stejne tak za strechu a jeji opravu a udrzbu. Platite snad mesicne za uzivani strechy? Me se proste jen prici platit takovou sumu za neco co nepouzivam... Nerikam kdyby to bylo 50kc/osoba...
Vzhledem k tomu,že vím o čem mluvím řeknu tohle-základní údržba a revize výtahu stojí cca.2000.-kč/měsíc+opravy zvlášť.Přepočítejte si to na obyvatele vašeho domu.
doplněno 14.01.10 18:50:Tak to teda doplním-každý tři roky odborná zkouška,každých šest let prověrka ITI (institut technické inspekce),a náhradní díly taky nestojí pár korun.
ja mam to same taky novostavba o ctyrech patrech . ja mam byt v prizemi a do garaze se da taky sjet vytahem .. taky platime poplatky.. premysleli jsme zda to ma smysl a nakonec jsme usoudili ze na to prdime protoze vytah obcas pouzijeme pri prenosu vetsiho objemu veci do garaze nebo sklepa . takze asi tak.. ale mam pocit ze platime mnohem mensi castku nez kterou uvadite vy.. schvalne se doma podivam
tak jsem se podivala a u nas je to tak ze za byt 100m2 platime 1100,- na rok a za byt 57m2 792,- na rok OBA BYTY jsou v prizemi
jo a neni to na osobu ALE pocita se to na metry ctverecni!
doplněno 14.01.10 18:48:tedy alespon u nas se to pocita na m2 tak se to rozhodlo na schuzy vlastniku protoze se schodlo ze resit kolik lidi v kterem byte bydli by bylo nemozne! atd atd.
ve starých panelácích neplatí přízemí a první patro. To ale není Váš případ. Problem je v tom, že jste novostavba, máte tam garáže a tudíž i výjezd a jistě východ a dům je bazbariérový, tudíž počítá s tím, že jednou budou výtah používat např. důchodci v přízemí nebo v prvnim. MY nic takového nemáme a tak obyvatelé 1ho P. neplatí.Zkuste se obrátit na správce domu, proč to je tak rozepsané, a jestli se stím dá něco dělat, ale moc šancí tomu nedávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.