Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní omitky na porobeton

Od: petr333 odpovědí: 9 změna:
Prosím o návod a použití materiálů na svépomocí nahození venkovní omítky na pórobeton .
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím z kterého porobetonu máte stavbu, ale všichni výrobci, Porfix, Ytong, Xella, Hebel, mají svoje systémy ověřené časem.

Obecně, navlhčit, lepidlo, perlinka, lepidlo, penetrace, omítka.

Opět je jedno, od ktrého výrobce použijete materiály, neboť všichni výrobci směsí mají svoje podobné druhy, jen s jiným názvem.

fugass*
Tak *palec*. Takže klidně dle ceny, dražší neznamená lepší.
petr333
hodnocení

Četl jsem, že lepidlo uzavře zdivo a proto bych raději jádrovou omítku s perlinkou a nakonec štukovou omítku.

Omlouvám se, ale četl jste nesmysl, nebo nerozuměl texu. TCo uzavře lepidlo? Jako stěnu, okna, či co? Jen nepište, že nebudou zdi dýchat.

fugass*
hodnocení

2x
Takto + finální omítka, mnichovská např.

youtu.be/...
petr333
hodnocení

A šlo by použít omítku weber, přijde mi levnější.

Ano omítku weberdur 140 SLK můžete použít. Co ušetříte na materiálu, to přidáte na pracnosti.

petr333
hodnocení

Já myslíte pracnost, horší nanášení na zeď?

hodnocení

0x

Já jsem při rekonstrukci domu použil Ytong, vyzděný normálně na maltu, žádné lepidlo, nahodil jsem to maltou, kterou jsem si doma namíchal a žádnou perlinku jsem nepoužil (myslím, že ani v té době neexistovala). A drží to bez problémů mnoho let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]