Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co platit z fondu oprav SVJ

Od: jirina* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

jsem předsedkyně SVJ, a zajímá mě dle čeho se určuje co se bude hradit z fondu oprav. Když koupím rohožku, zaplatím poštovné...to vše jde z FO, dle jakého zákona? Děkuji Nosková

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z fondu oprav platíte to, na čem se na schůzi dohodnete a závazně písemně odsouhlasíte.

jirka1976
hodnocení

2x
Z dlouhodobých záloh na opravy (fond oprav) se platí vše co je spojeno s údržbou částí domu, které jsou uvedeny v prohlášení vlastníka jako společné části domu.

hodnocení

1x

Otázka má jednu vadu. Pojem fond oprav žádný aktuálně platný zákon nezná.

doplněno 23.04.20 12:23:

Krtek: Nevím, kdo rozumí. Míři jsem tam, že definice pojmu "fond oprav" je nejasná. Zákon ji nedefinuje, není tedy definováno (zákonem), co vše obsahuje. Je nutno to celé stanovit nějakým jiným (vnitřním) předpisem. Pokud takový předpis neexistuje (kdo jiný by to měl vědět, než předseda), postrádá celá otázka smysl. Je totiž na úrovni dotazu: Kolik bifteků je z jedný krávy?

krtek*

to je sice pěkný, ale má to asi stejnou výpovědní hodnotu jako neustálé handrokování na téma plat x mzda.. ;) prostě každej říká fond oprav..a každej rozumí :) dokonce jsou i tací pacienti a moje rodiče nevyjímaje...co furt říkají nájem...i když mají byt v OV

jabraka*
hodnocení

0x

Fon oprav je spojen s náklady na správu společných prostor a pozemku.Samozřejmě rohožka sem nepatříTady je možno se na problémy dotázat!. kova.cz/...

JABRAKA

Mylím si, že pokud koupíte rohožku ke vchodovým dveřím, tak je to náklad FO,protože je ve společných prostorách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]