Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka-drát za bubnem

Od: eva13* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, prala jsem :) podprsenku a výztuž v podobě drátu mi z ní vypadla a projela otvory v bubnu. Takže teď je pod bubnem a při každém otočení to tam vrže. Je to pračka s předním plněním AVOD 43 136 Whirpool. Poradí někdo jak to vyndat? Díky moc.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Whirpool má v bubnu plastová šedá žebra. Ty se dají demontovat a vznikne otvor pro vytáhnutí čehokoliv :) .

Je to i v návodu od pračky... *cteni*

fugass*
22.04.20 13:59
*palec*
eva13*
hodnocení

juchú žebra tam jsou, plastová, jak to mám odstranit?

@gumidek: Tohle jsem neznal a mám tam také plastová žebra, může se hodit ! Díky a *palec*.

23.04.20 16:39

Není zač :)

hodnocení

1x
Máte li v bubnu plastová žebra tak jedno bývá většinou vyndavací aby se dírou po něm dal cizí předmět vytáhnout. Jinak se hádají dva tábory - jeden tvrdí že je rychlejší sundat přední gumu pod dvířky ( je stažená strunou s pružinou) a druhý volí cestu zezadu odšroubováním a vytažením topného tělesa. Já volil cestu přes přední gumu ale byla to práce pro vraha to nasadit zpátky.

Já vyndávám skoro vždy spirálu a rovnou jí umeju v octu. Ponořím a nechám topit (rychleji kámen sleze).

Nejlepší spirála je vždy pochromovaná. Usazuje se tam míň kamene a zbytků prášku.

eva13*
hodnocení

Děkuju, prosím Vás to žebro je na šroubek nebo nějak zaklapovací?

Co se mrknout na video, kde to je jasné...?

Zaklapovacie. Do tretej dierky je potrebne strcit a zatlacit sroubovak, aby ste odistili zapadku.

hodnocení

0x

U některých typů praček se lze pod buben dostat přes těsnění, u některých dokonce i přes buben (prý tam mají otvor, který se dá otevřít)...Když to nelze, lze pračku rozebrat (to lze u všech praček).

No a potom metoda typu chirurgické kleště, očko z drátu, čelová svítilna...a svatá trpělivost. Dělal jsem 2x.., poprvé se mi to pořadilo asi za 6-7h pokusů...po druhé už to bylo asi za hodinku hotové.

eva13*
hodnocení

U tohoto typu pračky v bubnu okénko není a těsněním nevím jak. :(

tomas11*
hodnocení

0x

google.com/...

mrkněte jak to může vypadat a přijdete na to většinou posunutím a trochu síly , neb pomoci šroubováku páčit a pod.

Páčením ohne ten zajišťovací trčící plechový jazyk na bubnu. Musí ho jak na videu zatlačit v třetí díře žebra nějakou tyčkou. Jsem myslel, že video nepotřebuje komentář...*nevi*

eva13*
hodnocení

0x

Děkuju všem, jsem moudřejší, ale to žebro zatím není vyndané, protože nemám tak úzký šroubovák. Snad se to nakonec podaří.

Stačí pletací jehlice nebo něco vhodného, co se tomu všemu podobá. Třeba špice z jízdího kola nebo svářecí drát. Cokoliv...

Nebo ten drát z jiné podprdy?

eva13*
hodnocení

0x

to jste mě rozveselil s tím drátem z jiné podprdy :) ale jo, to by šlo, zkusím to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]