Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodník z kamene - spárování

Od: boule® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Před několika lety jsme udělali na zahradě chodník z kamene a nechali kameny trochu koukat z betonu - chtěli jsme takový venkovský, selský styl... nevim, líbilo se nám to.

Každopádně bychom to teď chtěli vyspárovat, protože tam je neustále bordel a ostré kameny děti řežou v létě na boso do nohou. Spáry jsou velikostně rozdílné a hloubka spár je cca. 5-15mm. Otázka je zda prohloubit spáry na nějakou stejnou hloubku (třeba těch 15mm) - aby ty mělké nepraskaly a čím to přesně máme vyspárovat.

Děkuji

Chodník z kamene - spárování

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

eshop-murexin.cz/...

Nejlépe by bylo, kdyby spáry byly alespoň 3 cm hluboké. To se spáruje dvousložkovými hmotami, převážně propustnými. Vy máte malou hloubku, musíte použít jednokomponentní hmotu nejlépe s přídavkem trasu pro eli minaci výkvětů ( hrozí u nasákavého typu kamene). Každá z firem, která vyrábí spárovací hmoty má i spárovací hmoty na přírodní kámen. Vybral jsem jako příklad hmotu od firmy Murexin. Snažte se použít stejného odstínu jako původní barva spáry.

re4zon
hodnocení

2x
Pred nekolika lety jsem pokladal podobny kamen a protoze byl hodne plochy, spary jsem mel 10-20mm hluboke. Nasel jsem pytel starsi sparovacky Ceresit 35, smichal 2:1:1 s cementem a kremicitym piskem a tim jsem to vyplnil. Drzi to dokonale a je to tvrde jak kamen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]