Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibc nádrž a napojení hadice na zalévání

Od: sykorka* odpovědí: 17 změna:

dobrý den, mám nově 2 nádrže ibc k okapu a vodu chci použít na zalévání zahrady - mám hodně velkou, s konví bych to neuběhala :D, proto potřebuji koupit nástavec pro připojení zahr. hadice, ale není mi úplně jasné - když tam našroubuji tento, dá se už na to jen nacvaknout hadice (vývod funguje jako "spojka"), nebo se tam musí hadice připojit napevno svorkou? děkuji za rady :)

Ibc nádrž a napojení hadice na zalévání

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na ventil na obrázku je třeba připojit hadici napevno. Ovšem není problém k tomu ventilu koupit redukci na 1/2" rychlospojku a pak vždy při zalévání jen nacvaknete rychlospojku na hadici a zaléváte. V jakémkoli hobby marketu, popř. prodejně zahradkářských potřeb vám detailně poradí.

asd1
hodnocení

2x

Tohle neni rychlospojka, ale hadice je napevno zajištěná páskou a celý to jde odšroubovat...

sykorka*
hodnocení

ahaa, už to chápu - ten mosazný konec můžu odšroubovat a přišroubovat nástavec s funkcí rychlospojky - díky! :)

asd1

Jj, ale ventil bych dal spíš rovný a ne takhle lomený dolu.. Mimo jiné jde při ucpání líp prošťouchnout drátem.. Přímo to i líp teče. A dal bych spíš větší světlost kvůli rychlosti napouštění...

sykorka*
hodnocení

to jo, taky bych radši rovný, ale objednávám přes internet (u nás na vesnici nekoupím) a v nabídce mají samé takto řešené... ale co, na vpusť chci dát síť, tak by tam bordel neměl padat :)

asd1

To jde v pohodě ubastlit - samostatně ventil a samostatně průchodka skrz víčko...

hodnocení

0x
Ano, nasuneš hadici a hotovo. Pro jistotu můžeš klidně stáhnou páskou.
sykorka*
hodnocení

jenyk, to právě nemůžu, nechci připojení "napevno" - mám velkou zahradu, potřebuji přebíhat s hadicí mezi nádržemi a sudy... ale díky :)

Aha, tak potom vyměnit koncovku za rychlospojku.

priklad1*
hodnocení

0x

Záleží kde nádrž stojí. Do kopce to nepoteče

mak*
hodnocení

0x

Na tohle se hadice připojí pevně (nasadit, stáhnout svorkou), ale existují i rychlospojky k našroubování na kohout (na obrázku vpravo, ale nutno zvolit správný rozměr závitu).

Ještě detail, doufám, že nečekáte, že tou hadicí budete stříkat. Kontejner je cca 1m vysoký, takže tlak v hadici bude cca 0,1 bar při plné nádrži. Na zalévání podmokem je to naopak skvělé.

Ibc nádrž a napojení hadice na zalévání #2
sykorka*
hodnocení

ahaa? no jasně, že čekám, že připojím hadici a bude stříkat... ani když bude nádrž plná, nebude dostatečný tlak? nádrž je vysoká asi metr a půl...

priklad1*

Ten tlak 0,1 atm na výtoku bude jen tehdy, pokud bude zahrada naprosto rovná. Pravděpodobně to bude mnohem horší.

hodnocení

0x

Ne ,stříkat vám to opravdu nebude.Jen pro představu:v domovním řádu máte tlak min.2bary a s tohodle vám poteče0,1baru při plné nádrži.Ale vám jde i (hlavně) o průtok.jak tam dáte tenhle kohout a ještě rychlospojky plus 1/2colová hadice tak budete jedno rajče zalévat 2min.

tomas11*
hodnocení

0x

Pokud chcete normálně kropit tak pokud je možnost el. připojení tak bych to řešil vhodným ponorným čerpadlem (do sudu, cena vzhledem k nádržím zanedbatelná) pokud by se nenašlo aby prošlo horním otvorem ) rozměrově tak určitě není problém otvor upravit neb udělat nový.

Výběr velký -

google.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

Mám pod okapem tuto nádrž,Pro zvýšení tlaku je vyzvednutá do 50 cm výšky.Už 20 let s ní zalévám samospádem dvěma hadicemi které sahají seshora na dno.Po naplnění vodou voda teče sama a zaleju 4 arů zahradu.Myslím,že je zbytečné si komplikovat instalaci spojkami fitinky a ventily.Jen na konci hadic mám uzavírací hubici za 16 Kč.

JABRAKA

sykorka*
hodnocení

děkuji všem za rady a zkušenosti :) zahradu mám naštěstí v rovině a nádrže zvednuté cca půl metru nad zem, tak uvidím jak to půjde, až naprší nějaká ta voda ;) přinejhorším pomůže čerpadlo... hezký den!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]