Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka- přepadová hadička

Od: jurko® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Mám myčku AEG a stala se mi porucha-voda pronikla na dno a spínač spustil nouzové odsáváni vody. Myslel jsem, že voda uniká z vany kde mám po 20 létech již prožranou dírku kterou raz za čas, když se uvolní, zalepím silonem, ale voda mi teče z přepadové hadičky. Hadička je připevněna na zásobníku vody (viz foto) a konec je strčen na dno myčky. Nevím kde je chyba, že přes ni voda kape, ale jak otevřu myčku a zastaví se mycí program tak voda už teče. Nevím jestli by se dalo něco vyměnit co by pomohlo. Dík za rady

Myčka- přepadová hadička

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi by se někde něco mohlo vyměnit, to ano. Jenže..
U dvacet let starý myčky budeš těžko shánět potřebný díl a když se jí podaří sehnat, může být cena astronomická.
Pokud by se to nepodaří opravit v domácích podmínkách, koupil bych novou.

hodnocení

0x

Tomu labyrintu by som doprial očistu. Rozobrať a mechanicky vyčistiť a prepláchnuť vodou z hadice, pravdepodobne bude niekde pripchatý. Pred pár rokmi som mal podobný problém.

hodnocení

Jo, rozebral jsem to a vyčistil. U nás máme dobrou vodu, tak se netvoří vod. kámen a tak ani ten zásobník nebyl moc špinavý. Jen bych chtěl vědět, jak mám zkontrolovat, jestli je průchozí ten asi regenerátor. Ta kabice se solí spojená co je v ní asi pryskyřice. Tak to smontuji a uvidím :) Jak ne, tak asi nová. Už má nárok po dvaceti letech odejít :)

hodnocení

Tak jsem vše pročistil a nic. Voda stále teče. Ještě jeden pokus, zkusím vyměnit hladinový spínač. Je možné, že je problém v něm, protože jak to zase začlo téct a otevřel jsem myčku byla plná vody. Víc než zdrávo

Najprv by som ho skúsil premerať. Možno narazíte len na upadnutý kontakt. Mňa tiež onedlho čaká repas tej našej. Potreboval by som, aby napustila o pár mm viac, pretože sa zavzdušňuje obehové čerpadlo. Vodováha nepomohla...

hodnocení

Tak jsem vyměnil, měl jsem stejnou starou myčku, hladinový spínač. Spustil jsem program a vypadá to, že je to v pořádku. Ještě to budu hlídat. Tak díky za rady. Pěkný den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]