Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šíře koberce - metráž

Od: rewq odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chci koupit koberec. Mám místnost o rozměrech 302 x 315 cm. Bude vadit, když koupím z třímetrové šíře? Je ta třímetrová šíře opravdu přesně 3m, nebo je tam nějaký ten centimetr rezerva? Nerad bych kupoval ze čtyřmetrové - mám malé auto a bydlím ve 4p bez výtahu. Má někdo od fochu zkušennost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka1976
hodnocení

2x

Tak si to nechte uříznout ze čtyřmetrové role a následně převinout na kratší rozměr, budete mít pak roli 302 cm, ty 2 cm se už při dopravě ztratí. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by mi to v obchodě nectěli provést. Navíc budete mít rezervu pokud by nebyla místnost přesně pravoúhlá a nebudete muset nic nastavovat.

lipanek
hodnocení

0x

A co máte jako podlahu, co bude vykukovat? Betonová by se mi nelíbila. PVC /v paneláku?/ nevadí.

My máme parkety s olištováním a běžně jsem kupovala 3 metrové, nejsou tam tedy žádné cm navíc, ale ty Vaše dva cm jsou v pohodě. Já mám rozdíl 5 cm a pokládala jsem to tak, aby na pohled, kde není rozestavěný nábytek byl koberec k liště. Takže stoupnout ke dveřím a rozhlídnout se, kde bude kraj vidět.

Ve velkém pokoji u 4 metrové šíře mám také asi 7 cm , ale vykukují parkety, tak není problém. Je to pod stolem a vedou tam kabílky k televizi.

Nejsem od fochu ale od svých 19 let, co jsem se vdala, tak jsem si vždycky koberce pokládala sama a i PVC s olištováním, chtěla jsem mít koberce dobře vystříhané v různých zákoutích a nikomu jsem nevěřila. *uf*. Nic to není.

rewq
hodnocení

Je pod tím lamino. No napadlo mě těch pár centimetrů dolepit. Ale nemám s lepením koberce na podlahu zkušennost Snad by to v nenamáhané části nemusel být problém.

Podle mě je dolepování 2 cm koberce po celé délce pokoje hrozný opruz. Nebude to ničemu vadit, nebojte se.

lipanek

Nelepila jsem přímo na zem, mě to připadá dost brutální, tak nemám zkušenost. Od podlahářů přímo na beton budiž, ale doma bych to nechtěla.

Položit koberec a nechat položený 2-3 dny jako PVC aby se pořádně vyrovnal a roztáhly boule od zamotání.

Ty dva cm nařežete, když koupíte více na délku. Ale bude zřejmě jiný směr vlasu. I když si myslím, že na tom nesejde. Nebo myslíte podlepit k sobě páskou? Což by neměl být problém.

id
hodnocení

0x

Chybějící kus lze dolepit oboustrannou lepící páskou. Ale sama uvidíte, že je to zbytečné.

liska5
hodnocení

0x

Jen 2 cm? Tak to je na každé straně 1 cm. To se dá i bez lišty, případně přirazit víc tam, kde to bude víc vidět. Pokud bude koberec s vyšším vlasem, tak se ty dva cm ztratí. A pro jistotu bych na délku koupila raději o trošku víc.Stěny a úhly nebývají přesné.

Podlepit se dá snadno. To položíte kraj koberce na kobercovou lepicí pásku /jako silnější náplast/ tak, aby půlka pásky přečnívala. A na ni přilepíte shora ten úzký proužek přiložením těsně ke koberci. Chlupy na švu překartáčujete.

hodnocení

0x

Já kupoval několikrát obyčejný koberec, ale vždy byla šíře v toleranci výrobce. Vždy ale o pár cm méně.

Není každý výrobce lakomý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]