Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vchodové dveře-stavební otvor

Od: sasa00 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den hodlám vyměnit starté dřevěné dveře za nové nejspíše plastové. Ale má otázka zní jak se měří čistý rozměr dveří, který budu potřebovat schánět pokud bych nechtěl dveře na zakázku od firym? Po přeměření stavebího otvoru jsou čísla 208x104 cm? Vím, že dveře by měli být o něco menší, ale o kolik? Jak velká připojovací spára se nechává 1 nebo 2 cm? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
1,5cm by melo stacit. To musis resit s dodavatelem . Ja bral typizovane dvere a mel jsem v katalogu montazni otvor, tak jsem ho prizpusobil.
sasa00
hodnocení

Vím, že když mi dělali okna tak se dělali na míru. takže cca kolem toho 1 cm by to mělo bejt ok?

hodnocení

0x

Pokud budeš dveře kupovat, musíš vzít rozměr, který bude typizovaný a případně někde ubourat, nebo přizdít. Když to zadáš, udělají ti dveře na míru. Pokud neznáš výrobce a jeho kvalitu, do kupovaných dveří někde z marketu, bych nešel bývá to bídná kvalita (to platí i o běžných dveřích), stačí se podívat blíž. Zadal bych to firmě podle recenzí.

sasa00
hodnocení

máme tu právě u nás v měste jednu firmu kde mají plno oken a dveří přímo skladem. Jediné co vím, že na pásce kterou jsou oblepená je KMG a na etiketě napsáno modela Maria napřiklad.

To bude zřejmě nějaký materiál, ze kterého se okna dělají. Ale na webu jsem to nenašel, pouze na ochranných fóliích těch oken.

hodnocení

0x

Já tedy nevím ,ale měří se rozměr ZÁRUBNÍ ne dveří. Pokud je to atypický rozměr nechal bych si zaměřit a udělat komplet firmou,pokud sby pasoval typizovaný rozměr -koupil bych dle otvoru záruběň a do ní pak teprve dveře!

krtek*
hodnocení

0x

zas tak atypické to není...je to na standardní dveře 100x200...nahoře máš akorát asi o 5cm víc místa, než se dělá...to tam něčím dozdi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]