Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování rovné linky-pruh

Od: kamil11 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, měl bych otázku jak udělat krásnou rovnou linku(pruh) na jemné štukové omítce? Když jsem maloval podkroví, kde je SDK tak tam mi to šlo pěkně pruh byl krásně rovný a hladký. Jenže když jsem se rozhodl udělat to stejné dole kde je jemná štuková omítka. Tak mám linku hnusnou třepatou, jelikož mi barva zateče vždy pod pásku. Koupil jsem dva druhy pásek na rady jedna fialová a druhá modrá dokonce do exteriéru, ale ikdyž to uhladím ke zdi co nejvíc tak podteče. Nemáte nějaký fígl? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Viděl jsem malíře,který to kreslil rukou,bez pásky,jak když střelí... S tou páskou - nemalujte podél a proti pásce,musíte štětcem z pásky na zeď...

kamil11
hodnocení

jo tak mojí roztřesenou rukou to asi nedám :D děkuji za tip zkusím to :)

hodnocení

0x

Najprv pasku "utesnite" farbou, akú máte na podklade. Podtečie, odtieň, ktorý nevadí. Zhruba nechajte zaschnúť a potom namaľujte linku.

berger*

To je dobrý,to vyzkouším...

kamil11
hodnocení

to je zajímavé též to vyzkouším :) snad to pomůže :)

hodnocení

0x

Dělá se to provázkem a práškovou barvou. Je potřeba mít na to pomocníka.

kamil11
hodnocení

jak přesně je tento postup? Udělám teda čáru něco jako brnkačkou?

19.04.20 19:59

Ano.

A po odbrnknutí čo?

sollik*
hodnocení

0x

Po nalepení papírové pásky přejeďte přechod mezi páskou a stěnou lehce akrylovým tmelem. Stačí opravdu trošku - jen aby se utěsnil přechod mezi páskou a štukem. Barva nemá šanci zavzlínat pod pásku. Pak hned přemalovat a pásku strhnout pod co nejostřejším úhlem ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]