Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výtok ze žumpy

Od: bratrh® odpovědí: 12 změna:

Mohl by mi prosím někdo nakreslit,jak má vypadat výtok ze stré žumpy?Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Ze žumpy žádný výtok být nesmí.
Tudíž Vám ho ani nikdo nemůže nakreslit.

host
hodnocení

5x

Na žumpě musí být především pevný poklop, pokud jsou v domě hravé děti, tak zamykatelný, aby ho někdo ze zvědavosti neotvíral a někdo nebo něco do žumpy nespadlo (kočka, ježek, atd.).

Žumpa nemá odtok, vyčerpává se buď ručně tak zvaným šoufkem (kónický kyblíček na tyči) nebo žumpu vyčerpá žumpař speciálním fekálním vozem s čerpadlem a obsah odveze na určené místo.

hodnocení

3x

Dobrý den.

Výtok ze septiku byl dříve v příslušné techn. literatuře řešen osazením kolena nebo T kusu na odpadní rouru ze septiku, tak aby splašková voda odtékala z prostoru cca 10 - 15 cm pod hladinou. Do odtoku se pak nedostaly sajrajty plovoucí po hladině a neucpávaly odtokové potrubí a navazující části zařízení na likvidaci splašků. Viz dva obrázky.

Výtok ze žumpy
Výtok ze žumpy #2
hodnocení

Toto jsem potřeboval,moc děkuji.

Dobrý den. Ještě malý dodatek. Uvedl jsem i možnost osadit na začátek výtoku koleno. Lepší je ale v každém případě T kus, jak je to i namalováno na přiložených výkresech septiků. Pak je v případě zavedení výtoku do jednotné kanalizace zajištěno bezproblémové větrání celého systému. Vzduch se nasává uliční vpustí, prochází septiky, odpadním potrubím a odvětráním pak vychází nad střechy domů. Za normální tlakové situace je pak odvětrána celá kanalizační soustava. Pouze za nízkého tlaku se to někdy poruší, a to se pak říkalo " smrdí kanály, bude pršet". *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Ze žumpy výto být může,pouze do ČOV-nebo do kanalizace.

Jinak je provedení kanalizační přípojky dáno předpisy o likvidaci odpadních vod.

dan*
hodnocení

0x
Pán měl zřejmě na mysli vyústění trativodu septiku

To by se ovšem pán musel zeptat na septik a nikoliv na žumpu.

Tak jako tak je ten dotaz maximálně nekonkrétní...a bez dalšího upřesnění o co se mu vlastně jedná, se nedá nijak odpovědět.

id
hodnocení

0x

dan - pán dostal konkrétní odpovědi. Žádný trativod ústící nikam nesmí existovat krom kořenové čističky, ale to už není trativod.

hodnocení

0x

Ptáte se na septik, nebo žumpu? To jsou dvě různé věci, i když obojí na ...

hodnocení

Na starou žumpu,bylo mi již zodpovězeno a jsem spokojen.Vím co mám dělat.

Jsem rád, že Vám poradna pomohla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]