Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garáž nezapsaná na katastru,žádost o Hypotéku

Od: ola® odpovědí: 2 změna:

Dostal jsem darem RD, který potřebuje celkovou rekonstrukci. Musím požádat o Hypotéku, odhadce z banky, byl barák prohlídnout a zjistil , že jsou celkem 3 různá parcelní čísla, na jednom je barák, na druhém je garáž a na třetím je zahrada. Říkal, že problém je, že garáž není zapsaná v katastru. A že banka (její supervizor), bude po mě požadovat, aby byla garáž geodetem zaměřena a zapsaná v katastru. Co to pro mě znamená? pozvu geodeta , tan to zaměří (kolik to , asi stojí + -?) a vystaví mi nějakou zprávu, s tou půjdu na katastrální úřad a požádám o vklad.

1. Kolik to , asi stojí?

2. Co všechno po mě na Katastru budou požadovat? jen zaměření geodeta, nebo i staré (cca 40 let) stavební povolení atd? nebo , co ještě? A , jak dlouho jim ten vklad bude trvat?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že budete muset absolvovat dodatečné stavební povolení a vše co stím souvisí.U garáže do 25m2 stačí stavební řízení, resp. ohlášení, ale v případě, že stavba již stojí bude nutné předpokládat řízení na odstranění stavby a následné řádné stavební povolení.

Já jsem měl u domu přistavěnou verandu, která taky stojí " na černo" a u odhadu hypotéky a to opakovaně to nemělo vliv. resp. stavba nebyla do odhadu započtena...

ola®
hodnocení

Problém je v tom, že garáž stojí na jiném parcelním čísle, než RD. Parcela pod garáží je vedená, jako zahrada. Stavební povolení tehdy , před 40 léty vydané bylo,garáž je velká 36m2 . Ale , už nedošlo tehdy, k zápisu do katastru. Dnes jdeme na stavební úřad, uvidíme, co nám řeknou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]