Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novou pračku, nebo z bazaru?

Od: hankas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, můj syn bydlí sám a chce si pořídit pračku a neví zda novou, nebo z bazaru.

Poradíte, co je lepší,zda má smysl kupovat použitou pračku?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Já hlasuji pro novou.

jabraka*
hodnocení

8x

Rozhodně novou,má záruku ta se dá prodloužit na pět let pojistkou a ta stará může díky opotřebení odejít druhý den a co pak s ní?!

JABRAKA

hodnocení

2x

Když se nedostává peněz, a praní není až tak důležité, lze použít použitou.Kdo si zakládá na kvalitě, vzhledu a technologiích a má peněz dost, pořídí si novou

mopet*
hodnocení

2x
Novou pračku koupíte nejlevnější za nějakých pět tisíc. Máte na ni dva roky záruku. Za dva roky buď bude spokojený a pračku si nechá na dojetí, nebo si koupí novou lepší, dražší.
hodnocení

Já jsem taky pro novou :)

hop®
hodnocení

2x

Těžko říct, domů podobné vybavení kupuji nové, ale na chatě mám už 5 let pračku kterou jsem dostal jako starší a používanou za odvoz a slouží spolehlivě a bvez problémů. Mnoho lidí se funkční pračky zbavuje třeba kvůli stěhování nebo rekonstrukci, kdy do "nového" si pořídí nové vybavení. Pokud bych narazil na rozumný inzerát za slušnou cenu, možná bych o něm přemýšlel...

hodnocení

0x

Určitě novou, např. v Evě se dají koupit vždy levně eva.cz/...

18.04.20 16:47
hodnocení

Děkuji :)

mirinda
hodnocení

0x
Hlasuju pro starou. Pracka muze fungovat dlouho bez poruchy a lidi vyhazujou i uplne zachovale veci, ktere jeste mohou dlouho slouzit. Muzete mit jeste dobry pocit, ze to bylo ekologicke rozhodnuti, ze zbytecne neplytvate omezene zdroje. Mladi lide uz takhle premysli, moderni je recyklovat a vyuzit veci, co to jde.
kaktus123*

Nemyslím si že by mladí takhle nepřemýšleli...

Máme sekačku kterou kdysi děda dovezl ze sběrného dvora a slouží už přes deset let. Co na ní bylo špatně tak jen svíčka :)

kaktus123*
hodnocení

0x

Kdybych bydlel sám tak bych si vystačil i se starší, dají se se sehnat repasované pračky kvalitních značek a těch bych se nebál.

fugass*
hodnocení

0x
Nejspíše novou, ale pokud není peněz, zkuste vystavenou nebo rozbalenou. Jsou na to eshopy a stále je záruka. I když koupili jsme Bosh a 2 měsíce po záruce odešla, po té Siemens a půl roku po záruce odešla. Teď máme 4rok Beko a jede stále jako nová. To jen že značka není vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]