Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový nástavec na hadicí - fuguje to?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

dnes jsem tak náhodou našel odkaz na tlakový nástavec /.... A chtěl bych se zeptat, zdali to skutečně zvyší tlak vody, tím že je tryska menší než průměr hadice, když to připojím na zahradní 1/2"hadici? nebo je to jen nějaký reklamní blum?

mám doma vícefunkční pistoli, bude to asi stejné jako ten nástavec, že?

děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak tlak vody to zcela určitě nezvýší než je v řádu, ale dejme tomu, že průtok vody asi ano... Asi to bude trochu lépe rozprašovat (více najemno) než ta zahradní... Nic víc, nic míň..

hodnocení

1x

Je to jen reklama a skutečně vysledek bude naprosto stejný, jako po ošplouchnutí tou pistolkou

hodnocení

1x

Tlak vody nelze zvyšovat bez kompresoru. To umí třeba WAP. Rychlost průtoku ano, zmenšením trysky.

hodnocení

1x

Princip spočívá jen v tenké trysce, přes kterou proudí vysokou rychlostí voda ven. V porovnání s wapkou málo účinná a s malým výkonem. Jen takové drobné šudlání na doma

mak*
hodnocení

1x

Ve vodovodním řadu je tlak kolem 4 barů a bez dodání další energie ho není možné zvýšit. Tlakové čističe mají přes 100 barů. Tohle jsem v ruce neměl, ale podle mě bude celý zázrak v tom, že ta dlouhá trubka laminarizuje proud vody. Vystupující voda se nerozprašuje, ale vystřikuje v úzkém kompaktním proudu, čímž je dosaženo o něco lepšího využití k mytí, než při použití zahradní pistole. Výsledek bude podobný, jako když zaškrtíte konec hadice palcem. S wapkou to nejde srovnávat.

18.04.20 21:39
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]