Nejste přihlášen/a.
Kamarád si postavil udírnu,jaké klobásy mám koupit,které by se hodili na "douzení"?Doma vyrábět klobásy nebudeme,vím,že "domácí je domáci".Poraďte a dejte tip,nebo mám koupit a zkoušet hokus pokus?
Jakékoliv klobásky, ty, které máte rád. Já bych volila šunkové nebo pološunkové. A salám také jakýkoliv. Táta, řezník, přeuzoval jemnozrnný. To ale bylo v době, kdy salámy a klobásky byly snad je čtvery.
Trampské cigáro, to milují vnučky. Pikantní Novákovo cigáro, u nás je masna v komplexu Penny, to zas chutná nám. Co máte rádi to kupte. Vyuzená je dobrá i Bratislava kabanos.
vím, že to je trochu mimo, ale když zmiňujete Nováka, dneska jsme koupili u Nováka řeznictví v Penny prejt (balení podobné salámu), a tam bylo nějakou dobře držící barvou zabílené datum spotřeby, přišli jsme na to až doma, ale prejt byl naštěstí dobrý. Barva nešla dolů a po oškrabání jsme se stejně nic nedozvěděli, příště si dáme bacha.
Jaký smysl má udit už uzené klobásy? Vím, že nechcete vyrábět klobásy doma, ale není to až tak zásadní problém a měl byste aspoň surovinu pro uzení.
A to všechny klobásy které jsou v prodeji jsou uzené?Přeuzené a ve velkovýrobě asi to moc přirozený kouř nevidělo,
Měli by být všechny uzené ale ve velkovýrobě je to krapez jinak "uzené"než doma! Jsou druhy uzenin ukterých by bylo záhadno prohnat je ještě udírnou.Zrovna nedávno jsem si koupil do fazolí klobásku,která pokud by se ještě poudila by byla skoro jako domácí co se dělali u nás doma když...Tu musíte vybrat to se jednoznačně nedá říci který výrobek by se tím vylepšil.Ono je to také od výrobce po výrobce!Třeba syn špekáčky v deputátu z jednoho kombinmátu a nyní z menšího? jsou o třídu lepší a tytéž z pultu v kauflandu o min 2 třidy lepší než ostatní!
... ve velkovýrobě se neudí nic. Ve velkých masokombinátech se všechny výrobky tepelně zpracují v tzn. varných komorách, prostě se to uvaří v páře. Následně to, co se má tvářit jako uzené, se zakouří dýmem z vyvíječů kouře. Ve vyvíječi kouře hoří, nebo chcete li dýmí, dřevěné štěpky. Tím se docílí zdání uzených klobás nebo masa. Ovšem s uzením to nemá nic společného. Pokud tazatel nechá v podstatě přeudit cokoliv, výsledek bude vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.