Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koupit klobásy do udírny?

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Kamarád si postavil udírnu,jaké klobásy mám koupit,které by se hodili na "douzení"?Doma vyrábět klobásy nebudeme,vím,že "domácí je domáci".Poraďte a dejte tip,nebo mám koupit a zkoušet hokus pokus?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jakékoliv klobásky, ty, které máte rád. Já bych volila šunkové nebo pološunkové. A salám také jakýkoliv. Táta, řezník, přeuzoval jemnozrnný. To ale bylo v době, kdy salámy a klobásky byly snad je čtvery.

karel556*

ale bylo v nich maso a nebylo na nich upozornění že: mohou obsahovat stopy skořápek, arašídů, korýšů atd *smich*

hodnocení

3x

Přeudit se dá všechno, navíc to má delší životnost.Žádná slizkost na povrchu. Vynikající jsou i salámy, Vysočina nebo Inovecký.

id
hodnocení

2x

Kupuji obyčejně v Makru Opavské klobásky, vyrábí BIvoj a.s. Jsou i bez uzení mňam a po vyuzení ještě lepší.

lidus*
hodnocení

2x

Trampské cigáro, to milují vnučky. Pikantní Novákovo cigáro, u nás je masna v komplexu Penny, to zas chutná nám. Co máte rádi to kupte. Vyuzená je dobrá i Bratislava kabanos.

karel556*

vím, že to je trochu mimo, ale když zmiňujete Nováka, dneska jsme koupili u Nováka řeznictví v Penny prejt (balení podobné salámu), a tam bylo nějakou dobře držící barvou zabílené datum spotřeby, přišli jsme na to až doma, ale prejt byl naštěstí dobrý. Barva nešla dolů a po oškrabání jsme se stejně nic nedozvěděli, příště si dáme bacha.

lidus*

Prejty si děláme nejlépe po zabíjačce. Cigáro je pytel asi 5 kg, beru celý a zatím bez problémů. Ale máte pravdu jednou jsem vracekla smrdutý mletý bok, takže stát se to může.

hodnocení

1x

Jaký smysl má udit už uzené klobásy? Vím, že nechcete vyrábět klobásy doma, ale není to až tak zásadní problém a měl byste aspoň surovinu pro uzení.

hodnocení

A to všechny klobásy které jsou v prodeji jsou uzené?Přeuzené a ve velkovýrobě asi to moc přirozený kouř nevidělo,

Měli by být všechny uzené ale ve velkovýrobě je to krapez jinak "uzené"než doma! Jsou druhy uzenin ukterých by bylo záhadno prohnat je ještě udírnou.Zrovna nedávno jsem si koupil do fazolí klobásku,která pokud by se ještě poudila by byla skoro jako domácí co se dělali u nás doma když...Tu musíte vybrat to se jednoznačně nedá říci který výrobek by se tím vylepšil.Ono je to také od výrobce po výrobce!Třeba syn špekáčky v deputátu z jednoho kombinmátu a nyní z menšího? jsou o třídu lepší a tytéž z pultu v kauflandu o min 2 třidy lepší než ostatní!

anoano

... ve velkovýrobě se neudí nic. Ve velkých masokombinátech se všechny výrobky tepelně zpracují v tzn. varných komorách, prostě se to uvaří v páře. Následně to, co se má tvářit jako uzené, se zakouří dýmem z vyvíječů kouře. Ve vyvíječi kouře hoří, nebo chcete li dýmí, dřevěné štěpky. Tím se docílí zdání uzených klobás nebo masa. Ovšem s uzením to nemá nic společného. Pokud tazatel nechá v podstatě přeudit cokoliv, výsledek bude vždy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]