Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není ta moje Liebherrka hlučná?

Od: tamaraau* odpovědí: 9 změna:

Omlouvám se za další dotaz, ale než se vydám do obchodu, ráda bych byla chytřejší... moje nová lednice ve fázích ochlazovacích dělá hluk takový vrčivý a já nevím, zdali to je oněch 40 dB, co má v dokumentaci. Start motoru ani jeho vypnutí není rána, ale když vrčí, tak to je tady slyšet. Mohu si tu hlučnost nějak ověřit? Všichni s Liebherr říkají, že motor je tichej. No, ticho jsem si představovala jinak...

Co tomu říkáte, prosím?

doplněno 13.01.10 20:21:

Nic moc v ní nemám a zapíná se asi každých deset minut. To by nemusela snad?

Teplota chladničky 6 stupnů, mraznička -18 Celsia.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Myslite, ze je hlucnejsi nez vase predchozi lednicka? Jestli o dost tak to muze zpusobovat nejaka rezonance, mozna spatne upevneny kompresor. Zkuste pri chodu lednicky na kompresor nebo chladic lehce rukou zatlacit jestli se vrceni neztisi. Ty intervaly zapinani by mely byt kolem jedne hodiny, pokud lednicku nemate u nejakeho zdroje tepla. R.
tamaraau*
hodnocení

Právě že tahle hlasitější než ta desetiletá neznačková snad není. Jen mi ty zvuky tu starou připomínají:(

Zdroj tepla tam nikde není. Možná, že je moc blízko zadkem ke zdi. Ale na ten zadek jsem sahala, jestli se to neztiší. Zkusím to tedy celý, až začne vrčet, odsunout a rukou najít kompresor a chladič a na ně rukou zatlačím.

Mám typ s No Frost a BioFresh a nebyla levná:( Ani se slevou!

doplněno 13.01.10 21:17:

Upřesnění: stojí v rohu, takže u skříně má pravej bok, zadek na zdi. V obchodě mi řekli, že nemusí tam od zdi být mezera. Tak tam mám asi 15 mm.

Jinak nyní vrčela 20 min a po 30 min zase vrčí. Ale mám pocit, že to je o něco tišší. Asi je to tím, jak jsem s ní hnula. Chtěla jsem odsunout celou, abych mákla na ten kompresor a chladič a nějak jsem na to neměla sil, takže mi nyní stojí jen tak dokřiva. Nechtěla jsem také podrápat lino. Řeknu někomu zejtra až. Ale ta změna polohy asi o 1 cm mohla ten motor ztišit?

doplněno 13.01.10 21:27:

No tak to pohnutí ničemu nepomohlo, další fáze motoru je hlučná:( A to ticho bylo jen 4 minuty:(

hodnocení

2x

Ideální prověrka je zcela vyprázdnit lednici a pak sledovat její hluk. Tím by se vyloučila možnost hluku způsobeného chvěním polic či předmětů uvnitř lednice. Před osmi lety jsme koupili kombinovanou lednici, která nás také obtěžovala hlukem. Přišli jsme na to, že pokud ji vezmeme za horní zadní hranu a jakoby jí trochu odtahujeme, hluk téměř zmizí. Vyrobil jsem proto špalík, na který jsem z obou stran nalepil měkkou gumu a ten vložil mezi zeď a zadní stěnu lednice (snad to je z obrázku patrné). Od té doby je klid...

doplněno 14.01.10 11:24:

Ano, odtahuji! A právě místo té táhnoucí ruky je tam ten špalík, který jaksi odtlačuje tu lednici. Skoro jakoby ji měl naklonit, ale ne úplně, prostě je tam nafest, což umožňuje ta pryžová vrstva...

Není ta moje Liebherrka hlučná?
tamaraau*
hodnocení

Z obrázku je to zcela jasné - hezoučké, strejci! Děkuji:)

Jen píšete, že hranu odtahujete a v obrázku je přitlačená. Nebo se pletu?

Mám tam jen pár plastů a dvě skleničky, z těch hluk není. Ozývá se zespoda, tam jak je asi ten motor nebo co.

rob*
hodnocení

0x

Zdravím,

mám stejný pocit z jiné značky lednice. U mé lednice s krom motoru po chvilce zapíná ještě ventilátor, páč to nemá viditelná žebra na ochlazování a ani k motoru se nedostanu, je to celý zadeklovaný

Zdá se mi hlučnější než 15 let stará liebherrka

No dívám se že mám dokonce i hlučnější - 45 dB, takže nejste v tom sama ;)

tamaraau*
hodnocení

Buď se dostanu do obchodu, kde Liebherrku mají zaplou a srovnám to, nebo počkám, co mi řeknou holky, až přijdou v sobotu na návštěvu. Jinak už si nevím rady.

Když jsme zadek posunuli od zdi, tak sahání na nic nepomohlo od té vibrace. Ta černá mříž to tam vše asi dobře schovává.

rob*

V obchodě bude jiná akustika, větší okolní hluk a jiná velikost mistnosti, může to být zavádějící. Ale tím vás nedrazuji od návštěvy prodejny.

Ještě mě napadlo, nemáte v ledničce vedle sebe naskládány sklenice? Mohlo by to vlivem vibrace drnčet :)

Jinak přeji hezký sobotní mejdan *pivo*

tamaraau*
hodnocení

Jo, to je pravda s tou prodejnou, s tím se počítá:)

Ale ráda bych dostala razítko do záručáku, tak tam někdy v lednu zajedu.

Díky za přání:)

rob*

Není zač, pro spářku mám pochopení *frajer*

Dejte pak vědět jak jste dopadla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]