Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych měl venkovní parapety žulové, líbí se mi. Mám nová okna a rád bych příští rok zateploval. U žulových parapetů mi nejsou jasné toto: většina zdrojů uvádí, že parapety se musí osazovat při zateplení a správně napojit na zateplení ostění, přičemž popisují plechové či plastové a jejich koncovky. Žulový samozřejmě neohnu. Měl jsem představu, že pod něj přijde EPS a to je celé. Má s tím někdo zkušenosti?
Pozor, při zateplení bude potřeba jiný rozměr do hloubky. Často lidé zapomínají a parapety musí vyhodit. Samozřejmě se týká zateplení, kdy se lepí na zeď a dojde ke zvětšení tloušťky zdí. Nechal bych na odborné firmě, nebo co bude zateplovat.
Parapet by se měl usadit pod okno.Ten žulový bude mít nevýhodu že vytvoří tepelný most když bude pod oknem.Bylo by třeba použít nosnou desku,na které bude připevněn(zespodu přišroubován)a ta deska se pod okno zakotví.Celé okno bude ležet i s parapetem na polystyrenu.a samozřejmě na podezdění okna.
JABRAKA
To je stejné, jako provést žulový obklad na zateplení. Poměrně drahý špás. Parapety se musí podepřít nerezovými konzolami a ještě nějakou pevnou deskou. Důvod je prostý. Pokud praskne deska, nesmí zabít při pádu člověka, který může být pod fasádou. Nerezové kotvy z toho důvodu, protože kolem nich vzniká tepelný most, kondenzace a nerez musí být velice kvalitní, aby taková konzola neodrezla.
Osobně bych doporučil lehký plech. Kamenné parapety na zateplenou fasádu už je spousta peněz navíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.