Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dělám rekonstrukci RD a potřebuji připravit elektriku k indukční varné desce (BEKO HII64200MT), která je na 380V-400V.
Prosím bude to takhle v pořádku? V jističové skříni instaluji jistič 3x16A, od toho potáhnu kabel CYKY 5x2,5 J ,až do kuchyně, kde ho ukončím tímto: Svorkovnice připojovací pětipolová s krytem (Kod 3938A-A106B). Je to tak prosím ok?
Výrobce BEKO uvádí v návodu toto: Typ kabelu : min.H05V2V2-F 5x1,5mm2 , já tam budu mít Cyky 5x2,5 J, je to v pořádku? Děkuji
Prosím, opravdu na mě musíte po lopatě. Dotáhnu kabel Cyky 5x2.5J, až za kuchyňskou linku, dolů, kde bude indukce. Tam kuchyňář vyřízne v zadní části linky díru a já tam namontuji na stěnu, 3F vypínač (tu sporákovou kombinaci). Do toho, už se ten, kdo bude zapojovat indukci napojí? Nebo bude chtít ještě něco...
Také bych kabel ukončil v třífázovém vypínači. Např. tento. Pak propojit gumovým kabelem s dutinkami na koncích pro připojení.
Vypínač být nemusí, spíš se osazuje na přání hospodyně, uživatele kuchyně, někomu vadí trvale svítící spotřebiče. To, co nabízí ferax, je už hodně retro, já bych volil raději třeba tohle elektroklesny.cz/... do řády se zásuvkama.
Tohle je v návodu indukce, tak poraďte. budu mít dotáhnutý ten kabel Cyky 5x2,5J, až dozadu, dolů za kuchyňskou linku, tam stolář vyřízne v zadní části linky otvor a tam budu mít vyvedený ten kabel. Čím ho tedy ukončit, aby se pak indukce dala jednoduše zapojit. viz návod...
Jasně, CYKY ukončete na svorkovnici, od ní do desky povede pohyblivý kabel (lankové vodiče) - třeba CGSG 5x2,5 (staré značení) - nové které uvádíte (harmonizované) je popsáno třeba tady:
shopelektro.cz/...
Takže použijte kabel stejný nebo lepší jak požaduje výrobce.
Obrázek od výrobce tam navrhuje použít alespoň 5x1,5 - a v zapojení zdvojuje (a přeznačuje) nulák nulák protože
a) deska využívá jen dvě fáze (naprostá většina desek)
b) 2x1,5 je proudově cca 1x4
c) pohyblivý přívod protože deska není spojena pevně se stavbou (stejně jako vysavač, mixér, atd)
d) v označení kabelu máte mmj definovánu i teplotní odolnost izolací
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.