Nejste přihlášen/a.
Jak nejjednodušeji vystrnadit holuby z balkónu kam se stále vracejí?
Neraďte střílet - vzduchovkou..
0x
Existují odpuzující spreje (výdrž tak 2 týdny nebo do 1. deště) ,mechanické nebo akustické plašičky. Řešil jsem před pár rokama s jedním deratizérem. Říkal - třetina holubů je slepých,třetina hluchých a třetina blbých. Pokud je v hejnu pár slepých,nefungují mechanické plašičky protože ostatní si zvyknou. To samé platí u hluchých. Takže nejjistější řešení jsou sítě .Případně nechat na balkoně kočku
0x
mám a kupodivu funguje, máme ho na balkoně asi 2 měsíce a holuba jsem tu od té doby neviděl.
Vítězslav Nahlik
23. 12. 2019 20:40:11
Možná vzhledBaterie
Nefunguje
Možná jsou Pražští holuby jiní než ostatní, ale bohužel sedí přímo nad odpuzovacem sem tam ho i pos...li. Tak že za mě bohužel nefunkční věc.
0x
Pokud lezou pod zábradlím, tak stačí po celé délce natáhnout od konce do konce provázek nebo dva, nebo síťku ze staré záclony apod a nemůže tam vlézt.
Jenomže holubi na balkon létají i horem. Nejdřív si sedne na zábradlí, přistane, rozhlédne se pak sletí dolů. Opět stačí provázek nebo drát natažený po celé délce balkonu asi tak pět až patnáct centimetrů nad zabradlím a holub nemůže přistát. Buď mu vadí v přistání, nebo když je dobře viditelný, třeba místo provázku použitá stará magnetofonová páska nebo provázek s pověšenými třásněmi, tak to uvidí a nepřistane.
Uchycení provázku nad balkon buď na tyčky nasazené na zábradlí, nebo na skobičky v bočních stěnách, nebo podle situace.
doplněno 20.04.20 15:55:
Nebo si vytiskněte obrázek straky v poměru 1:1 a pověste ho na balkon. Je to lepší než shánět vycpanou straku. Straky holuby vyženou nebo zaplaší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.