Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení el.proudu

Od: honzi odpovědí: 19 změna:
Dobrý den.Kvůli stěhování jsrm musel změnit dodavatele energie.Byl jsem u EONu ateď mám dodavatele MND.U EONu mi v minulosti vznikl dluh cca 4000 kč a včera mi volali z EONu,že pokud nezaplatím dluh,tak mi vemou hodiny a budu bez proudu.Chtěl jsem se zeptat,zda mi může technik z EONu vzít hodiny,když mam hodiny od MND?děkuji za odpovědi...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Dluh zaplat pokud si nechaš vzít hodiny budeš muset znova platit za jejich připojení

111®
hodnocení

4x

může, potože ty patří distributorovi a ten je asi stejný E-ON, jen překupník silové energie je jiný

honzi
hodnocení

Děkuji za odpověď.Právě když jsem se stěhoval,tak jsem chtěl zůstat u EONu,ale žádost o změnu odběrného místa zamítli.S barákem,kde bydlim,nechtějí mít nic společného,protože tu žijí romové,který neplatí a mají dluhy.Zkoušel jsem jiný dodavatele,ale bez úspechu.Jedině od MND to šlo.Pak jsem potřeboval hodiny na plyn.MND mi to zařídily.Po pár dnech prišel technik s hodinama...Byl od EONu...Nemůžu pochopit,že MND mají plyn z první ruky(jak to hrdě tvrdí v reklamě)a pak pošlou někoho z EONu aby mi namontoval hodiny na plyn i přes to,že baráku se EON vyhýbá jako čert kříži...:-|Taky nechápu to,že jsem posílal MND revizní zprávu s tim,že revizní technik na plyn schválil montáž plynoměru.Týpek od EONu kterej mi montoval hodiny ji chtěl vidět.Říkal jsem mu,že jsem jí posílal MND.Chlápek byl neodbytnej,že ji prej potřebuje vidět,že bez ní to nenamontuje a přijede jindy.Měl jsem štěstí,že správcová tadytoho baráku má kancelář 5 minut cesty,takže jsem poprosil o kopii.Vůbec nechápu,proč přijel chlap s EONu a nechápu proč jsem posílal revizní zprávu MND,když to bylo k ničemu.Vše to mají tak zamotané.Člověk aby se v tom vyznal

Nedělej dluhy a nemusíš se dohadovat.

fik
hodnocení

2x

Radši to zaplať,hodiny ti vzít může,protože ty mu patří,MND je jen překupník. Opětovné připojení tě bude stát X krát tolik,plus revize,a stejně se tím ten dluh 4 tisíce neztratí

honzi
hodnocení

Tak to je blbost.Sem u MND a s MND mam smlouvu.Eo. mi může vykouřit p3ro.Hodiny si vzali max v tom starym bytě a teď v tom novym jak bydlim,tak na to nemají právo.
hop®

@honzi: Ty asi neumíš číst. MND je jen obchodník mezi Tebou a EONem. Takže, logicky, když TY nezaplatíš MND, tak MND nezaplatí EONu a ten Ti sebere elektroměr. To, že jsi podepsal smlouvu s překupníkem ještě neznamená, že ti distributor (=EON) bude dávat elektřinu zadarmo.

mytrix*
hodnocení

1x

Distrubutor = např. E.ON. Jemu patří rozvodná síť a to až po hodiny.

Dodavatel = ve vašem případě MND, Vám dodává energii prostřednictvím sítě distributora.

Takže ano, E.ON Vám může hodiny vzít.

hodnocení

0x
Opetovne pripojeni plynomeru ci elektromeru neni nejlevnejsi zalezitost. Poplatky revize atd a tisice jen litaji.

hop®
hodnocení

0x
Zjednodušeně řečeno, EON má dráty, takže se stará i o elektroměry.
MND, Bohemia Energy, Centropol a další jsou náhradní obchodníci, kteří se starají jen o smlouvy a peníze.
Kazdopádně je lepší zaplatit hned, pokud totiž dojde k odebrání elměru, tak stejně budete muset dluh zaplatit aby vás opět připojili a vyjde to dráž, navíc budete chvíli bez elektřiny...
hop®
Píšete, že EON má špatné zkušenosti s neplatiči v baráku. Tím, že s Vámi neuzavřeli smlouvu, přehodili tento finanční problém na MND...

honzi
hodnocení

Děkuji za vysvětlení,ale zajímalo by měto,proč mi EON zamítl žadost,když sem chtěl u nich zůstat,když jsem se se stěhoval do nového bytu.Zálohy jsem řádně platil a každý rok mi vraceli...Proč mi EON nechtěl namontovat hodiny a musel jsem to řešit přes MND?Píšete,jak jsem pochopil,že elektroměr má na starosti EON a a můžou mě odpojit i když jsem u MND.Jen nechápu to,že mi tu žádost zamítli
a měl jsem starosti s hledáním nového dodavatele,když ve finále elektroměr má podpalcem již zmíněný EON.
id

Proč by EON s DLUŽNÍKEM uzavíral novou smlouvu? Je rád, že se vás zbavil.

Pohled z jiného úhlu. Vy být dodavatel, tak budete rozdávat elektřinu dlužníkům?

hodnocení

0x

V otázce píšete...U EONu mi v minulosti vznikl dluh cca 4000 kč a v příspěvku v 11:00 zase něco jiného Zálohy jsem řádně platil a každý rok mi vraceli.. Není to trochu v rozporu? Nebyl to důvod, že jste měl u EON-u dluh a proto problém u nového bytu?

honzi
hodnocení

Aby sem to upřesnil.Ten dluh vznikl z toho důvodu,že jsem se neodhlásil s mista odběru a už 4 mesí e bydlim jinde
honzi
hodnocení

Neodhlásil jsem se ve starým bytě a a po 4 měsících mi naskočil dluh,protože sem mě hlášenou elektřinu v mistě bývalýho bydliště.Neveděl jsem,že se elektřina musí přepsat na nikoho jinýho,protože s tim nemam žádné skušenosti,protože jsem to v životě neřešil a teď s tim mam takový problémy
fik

Tak či onak,to na věci nic nemění...jak se říká,neznalost neomlouvá. A 4 tisíce zase není tak astronomická částka že by to stálo za to dostat se ještě do větších problémů. Nikde u soudu s tímhle argumentem neuspěješ,i když ti třeba můžou věřit že jsi to opradu nevěděl a ten dluh jsi nevytvořil úmyslně

111®

líná huba je holý neštěstí, co ti bránilo se u dodavatele elektriky optat, jak se řeěí stěhování? Myslím že jen lenost...nebo se poptat v práci nebo jinede, neříkej že ti mozek neřekl, že je něco blbě. Na novém místě jsi se také nepřihlaěoval k odběru?

111®
hodnocení

0x

jenže ty máš sice smlouvu s MND na dodávku silové elektriky, a MND využívají dráty E-onu a tomu patří elektroměr, a ve fakltuře platíš distribuci a když ne tak ti to odpojí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]