Nejste přihlášen/a.
Vážení poradci mám dotaz.
Potřebuji při rekonstrukci koupelny převařit , resp. změnit umístění trubek ústředního topení. Trubky jsou klasické ocelové a celý okruh je ještě samotížný. Vzhledem k tomu, že nemám možnost pro svařování použít klasiku acetylén-kyslík, ale naopak disponuji CO2 300 amp. Potřeboval bych vědět, zda-li je možné použít k tomuto svařování právě CO2, resp. pokud není tento druh svařování pro tento účel vhodný zajímalo by mne proč...
Díky za názory.
Autogen je ideální, tím to znalý člověk dá na první dobrou. Ale le to i CéÓčkem, jde to v podstastě čímkoli, když to nepoteče...
... pokud je to Váš objekt, můžete si dovolit experimentovat - pokud je to ale koupelna v činžáku a nejste majitelem objektu, tak pozor...
pokud vám sváry nepotečou klidně to svařte čím chcete ale budete muset vyřešit ohýbání trubek a odbočky protože céočkem budete těžko propalovat do trubek otvory pro odbočku pokud bude potřeba nebo nahřívat trubku aby jste uělal ohyb a hlavně dejte pozor aby jste si tu samotížku nerozházel aby vám to po vašem zásahu taky topilo
Vážení přátelé děkuji za odpovědi.
Co2 je pro mne koníčkem, resp. snad i více než koníčkem, takže ho mám dobře v ruce a i proto mám 300 ampérovou mašinu s použitím směsi plynu, takže vaření tímto druhem svařování není problém.
U svařování ústředního topení jsem však měl nejistotu , zdali právě svár z CO2 není nevhodný pro tento účel. Kyslík acetylén má vysokou výhřevnost a samotný svár je dobře prohřátý a naopak může být následně ještě popuštěný a tím eliminovaný pro případné pnutí při změnách teplot při samotném topení, což u Co2 nejsem schopen.
Ta úprava bude jen změna umístění trubek, prodloužení, takže nebude změna novým napojením...
Děkuji všem a snad bude svár v pořádku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.