Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ústřední topení-svařování

Od: michalbc® odpovědí: 7 změna:

Vážení poradci mám dotaz.

Potřebuji při rekonstrukci koupelny převařit , resp. změnit umístění trubek ústředního topení. Trubky jsou klasické ocelové a celý okruh je ještě samotížný. Vzhledem k tomu, že nemám možnost pro svařování použít klasiku acetylén-kyslík, ale naopak disponuji CO2 300 amp. Potřeboval bych vědět, zda-li je možné použít k tomuto svařování právě CO2, resp. pokud není tento druh svařování pro tento účel vhodný zajímalo by mne proč...

Díky za názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Autogen má "měkčí" svary a trubky se s ním dají ohnout,přihnout,odstranit případné pnutí...ale jinak každý ať vaří čím umí (pokud umí) ...

fugass*
hodnocení

5x
A proč by nemohlo být co2? Kdybyste viděl co mají dodnes lidi doma svařené za rozvody topení a vody. Na trubkách jim visí hrozny svarů. Jestli to umíte, svařte to tím.

hop®
hodnocení

3x

Autogen je ideální, tím to znalý člověk dá na první dobrou. Ale le to i CéÓčkem, jde to v podstastě čímkoli, když to nepoteče...
... pokud je to Váš objekt, můžete si dovolit experimentovat - pokud je to ale koupelna v činžáku a nejste majitelem objektu, tak pozor...

hodnocení

3x

pokud vám sváry nepotečou klidně to svařte čím chcete ale budete muset vyřešit ohýbání trubek a odbočky protože céočkem budete těžko propalovat do trubek otvory pro odbočku pokud bude potřeba nebo nahřívat trubku aby jste uělal ohyb a hlavně dejte pozor aby jste si tu samotížku nerozházel aby vám to po vašem zásahu taky topilo

hodnocení

0x
V praci vari ceockem tlakovky a muzu rict ze to neni prdel. I kdyz si clovek rekne , ze svar umi udelat tak co jako, jenze udelat ho bez jedineho poru nemusi vubec byt na prvni dobrou, nekdy ani na druhou. Ja jsem si varil doma trubky elektrodou a je to urcite mene haklive na pruser. Neteklo nikdy nic.

hodnocení

Vážení přátelé děkuji za odpovědi.

Co2 je pro mne koníčkem, resp. snad i více než koníčkem, takže ho mám dobře v ruce a i proto mám 300 ampérovou mašinu s použitím směsi plynu, takže vaření tímto druhem svařování není problém.

U svařování ústředního topení jsem však měl nejistotu , zdali právě svár z CO2 není nevhodný pro tento účel. Kyslík acetylén má vysokou výhřevnost a samotný svár je dobře prohřátý a naopak může být následně ještě popuštěný a tím eliminovaný pro případné pnutí při změnách teplot při samotném topení, což u Co2 nejsem schopen.

Ta úprava bude jen změna umístění trubek, prodloužení, takže nebude změna novým napojením...

Děkuji všem a snad bude svár v pořádku...

hodnocení

0x

Pokud umíte svářet, tak to svaříte bez problému.

Já mám problém, že 90% svárů nedrží. Páč to neumím a nejde mi to.

Synek se svářením žíví a tak to svaří sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]