Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francovka Alpa - loknuti

Od: slunce* odpovědí: 17 změna:

Prosim o radu, zda muze byt nebezpecne , kdyz se manzel omylem napil Francovky? Jedna se o jeden lok. Dekuji za radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

8x

Pokud je to originál a nemá tvůj manžel na nějakou složku Francovky alergii, potom se nic nestane. Babička nám Francovku lila na kostku cukru, když jsme byli nachlazení a co si vzpomínám, tak se mi v krku ulevilo..

hodnocení

7x

Nic se mu nestane... v podstatě to je alkohol s příchutí.

A věřte, že jsou lidé, kteří ji pijí pravidelně a ve velkém... ;)

hodnocení

6x

nebezpečné to není. s čím si ji spletl s lesanou?

hodnocení

5x
Není *smich*
I kdyby vypil celou lahvičku.

hop®
hodnocení

4x

Ne, Alpu ochutnávám běžně, ani mě nemusí bolet v krku... :)
,,, jen nějak přemýšlím nad tím "omylem"... :-D

kenav

Omyl by byl kdyby se napil voňavky misto Alpy ale taklhle,s cim pak si ji splet?

kolka
hodnocení

2x

Francovka je vlastně lék. Nestane se nic.

hodnocení

2x

Pár let znám skupinu lidí, kteří na srazech pijí francovku se zelenou v poměru 1 : 1. Následky to na nich zatím nenechalo *frajer*, ale když pak vidím, jak ráno vypadají neměl jsem ještě odvahu to ochutnat *blee*.

Mimochodem - bezdomovci to pijou běžně.

kenav

Jediny problem je cena.

hop®
@kenav: Proč? Dá se sehnat okolo 160,-Kč za litrovku... ;)

hodnocení

2x
Kdybys poslouchala klasiky, zbytečně bys se neplašila :)
karaoketexty.cz/...
Za našich časů dávaly babičky francovku dětem na kostku cukru místo sirupu. Takže manžela určitě lok nezabije.

111®
hodnocení

2x

a zase tak moc denaturovaný to není..

hogan
hodnocení

2x

je to nebezpečné, že mu zachutná, já na ni ujížděl kolem 10 let, pak jsem dostal přes hubu... a je klid:o)

jabraka*
hodnocení

0x

Složení ALPA od jednoho z výrobců.:Alcohol Denat., Menthol, Aqua, Ethyl Acetate, Ethyl Formate, Parfum, Cinnamal, Eugenol

Kromě toho extrakt bylinek

Denaturovaný etylalkohol může býti s metylalkoholem.-

Rozhodně se příliš h většímu pití nehodí.Jako mazání na bolavé klouby je určité vhodný.

JABRAKA

slunce*
hodnocení

Vsem dekuji za odpovedi.

lidus*
hodnocení

0x

Alpu na kostku cukru jsme dostávali už jako děti, při nějaké bolesti v krku, už nevím.Manželovi kupte na pití něco lepšího a nemusí lokat alpu ani omylem.

hodnocení

0x
Na vojně jsme pili francovku i lesanku. Někteří pili denaturak a oslepli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pití alpy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]