Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená úsporám-doklady

Od: ggeorge279 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
prosím o radu v následující "problematice"..
Chystám se využít dotaci ZÚ na zateplení domu svépomocí. Víceméně je mi vše jasné, až na téma uznatelných nákladů.
Nakoupím izolonat, od něj mám fakturu, vystavenou na mé jméno, dále budu mít potvrzení o zaplacení této faktury. Poté se požaduje seznam uznatelných nákladů - toto vystavuje obchodník, který mi izolant prodal nebo je to zvláštní dokument (položkový výpis) z jednotlivých faktur, který si zpracovávám sám?
Má někdo zkušenost?
Děkuji za reakce.
Jiří

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

0x

No v prvé řadě si myslím, že dotace na "svépomocí" čerpat nejdou..Oni to mají obšanovaný, že to musí dělat "certifikovaná firma"

ggeorge279
hodnocení

Dobrý den,bohužel nemáte pravdu. Již nějakou dobu lze provádět také svépomocí.
krtek*

aha..tak to je nějaká novinka pro mě..dřív to nešlo..

hodnocení

0x

Svépomoci čerpat jde!

1. Nakoupíte materiál z stavebnin.

- U izoltantu musí být uvedeny SVT kódy

- Ostatní položky použitelné při zateplení jsou také uznatelné.

2. Musíte schovat doklady o zaplacení , faktury.

3. Fotit postupné práce

4. V případě prací svépomocí čestné prohlášení, že jste provedl svépomoci.

5. V případě, že Vám práci dělal nekdo odborně, ale vy jste koupil materiál je třeba na FA od řemeslníka doplnit , ize kterých FA byly použit materiál!

Tedy k otázce, pokud dobře chápu, osobně jsem to dělal tak, že každá faktura se vztahovala na jeden typ zateplení (materiál pro zateplení střechy, materiál pro zateplení fasády apod.) Nikdy jsem nekupoval na danou FA i jiné neuznatelné náklady. Pak máte jistotu.

ggeorge279
hodnocení

Děkuji za odpověď.
dobrá, budu se snažit separovat faktury pouze na uznatelné náklady.
Předpokládám že faktury nebudou, co se týče výměry, sedět 1:1 s projektem. Např. množství izolace podle projektu 210m2, vyfakturováno 220 m2(nákup celých balení) je to takhle v pořádku, nebo množství na faktuře musí přesně korespondovat s výměrou v projektu?
Děkuji za případné upřesnění.
Jiří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]