Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jedna se o zapojeni spalinoveho senzoru, ktery je ulozeny v plastickem hrdle, kondenzacniho vymeniku.Servisni technik Vaillant to neumi zapojit a proto Vas prosim o podrobny schema celeho zapojeni.
Dekuji predem Parick
Možnosti jsou minimálně dvě:
1) zapojte to stejně, jak to bylo
2) změňte servisního technika.
Elektrické schéma někdy bývá nalepené na vnitřním plášti kotle, ale vždycky ho najdete v návodu k použití. Čemu říkáte "spalinový senzor"?
doplněno 15.01.10 04:10:Oops. Ne na vnitřním plášti ale na plášti kotle zevnitř. Ach jo...
Cemu rikame "spalinovy senzor " ja pisi, nachazi se v horni casti viz obrazek. Umoznujeto vypnuti kotle, kdyby teplota v kominu byla vetsi nez dana. Foto bych Vam rad zaslal, ale nejde mi. Popripade zaslete E-mail.
Patrick
Aha, takže havarijní termostat. To je čidlo, které v závislosti na teplotě mění odpor až k hodnotě, kdy se kotel vypne - tedy jestli Vás správně chápu. Od toho vedou obvykle dva dráty k základní elektronické desce. Protože jde o měření odporu, je de facto jedno, na kterou nožičku který drát připojíte a v základní desce to zapojené máte z výroby. Tedy pokud jsem správně pochopil, o co Vám jde - mohu se mýlit.
V čem je tedy problém?
P.S. Místo souřadnic (datum a čas vložení fota) vložtem raději odkaz. Nehněvejte se, ale opravdu nemám chuť hledat, kde ta fotka je.
Ano, jedna se o havarijni termostat, jeden je namontovany ve vymneniku v casti leve, ktery mam napojeny, ale ktery potrebuju zapojit se nachazi v prave casti vymneniku v hrdle plastiku (termostat na komin)
ta fotka vymneniku mne nejde poslat,nevim proc, kde je videt termostat, ktery nemam napojeny
nachazi se ( v odstavci Vytapeni Patrick 02.01.10 14.12
Jj. Je to přesně to, o čem jsem mluvil - má to dvě packy a ty jdou do automatiky. Zkuste mi vyfotit automatiku/zapalovací centrálu kotle. Bude někde na zadní nebo boční stěně, pravděpodobně bílá krabička a půjsou z ní dráty na elektrody. Já pohledám schéma - nebude to přímo na Vailant, ale všichni vyrábějí v Číně a liší se jen způsobem, jak to mají poskládané.
Fotky vkládejte o maximální velikostií 640x480 a neměl by být problém. Je dost možné, že si webová stránka není schopna poradit s fotkou o velikosti formátu A3 vyfocenou 12Mpix fotoaparátem - ono se to normálně nezdá, ale je to velké.
Pokusím se vložit principiální (pro Vás) schéma v co největším provedení, aby se dalo přečíst. Zmenšit ho můžu kdykoli, pokud se mi nepodaří ho sem narvat.
doplněno 17.01.10 15:07:Modulační deska je to zelené, co jste nafotil, ale zapalovací centrála v mých kotlících vypadá trochu jinak - u Vás to nemůžu dosledovat, ale zapalovací centrála je díl, do kterého jdou kabely od elektrod.
Bohužel obrázek se v rámci doplnění odpovědi nedá vložit, takže popojedem.
Havarijní termostat a zapalovací centrála
doplněno 17.01.10 15:21:Předpokládám, že plynový ventil poznáte.
Obávám se, že to je maximum toho, co pro Vás takto na dálku mohu udělat, ale myslím si, že minimálně jako inspirace je to naprosto dokonalé. Princip funkce kotlů je totiž naprosto stejný, takže předpokládám, že i podle návodu na kotlík jiného typu se dokážete inspirovat k vyřešení Vaší situace.
Jeste bych neco prilozil,
1x vykres zapojeni a kabelaze eco TEC VU ( Zapalovaci Trafo )
Jinak se pokusim s tim neco udelat a popripade Vam jeste odpovim.Jinak moc dekuji
Patrick
Viditelně jste na dobré cestě. Já bohužel po zvětšení obrázku nedokážu přečíst popisy - jsou velmi rozmazané.
Kabely k spalinovému čidlu asi půjdou z desky - co jsou zač ty dva kablíky, co je vidím na obrázku u čidla? Takové grafitové, nebo snad černé?
A druhá věc, chtěl jsem se zeptat, jak jste k té záležitosti vůbec přišel? Řešíme něco odněkud z prostředka, možná ještě z větší dálky a nic nevím o tom, co se stalo. Co tam bylo, když tam nebylo čidlo, nebo lépe jak je možné, že je nezapojené? Někde totiž by Vám měly trčet dva kablíky s plochými konektory - nebo bezprizorní "zástrčka" jakéhokoli tvaru. Prostě někde by tam dle mého názoru měly "vlát" dva dráty. Jak to je?
zmensuji zvetsuji,ale moc mne to nejde. Je mozne zaslat Vas E-mail a poslu vam plan zapojeni a vykres kabelaze.
Patrick
Tak abych vam upresnil, kotel vc 246/3-5 eco Tec, plus je zakoupen v CR ( 12.2009 ) Kotel je namontovany, bezi jako hodiny, ale servisni technik Vaillant, kotel odstavi ( koncem tohoto mesice ) protoze neni v norme. Jedna se jeste o druhy termostat ktery je ulozen v hrdle vymneniku ( viz obrazik, prisroubovany v hrdle v prave casti), ktery tam nebyl, Bezpecnostni termostat spalin, servisni tachnik do hrdla napojil a dal si stim nevi rady. Vaillant mne zada abych se obratil, tam kde jsem ho koupil, aby mne dali dokumentaci o zapojeni. Pisi,pisi pisi, ale nikdo nic nema a tak jsem se obratil na (poradte.cz)
patrickcap.gmail.com
Patrick
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.