Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz ohledně letošního zákona a převodu družstevních bytů.Letos jsem koupila byt,zaplatila anuitu a podala žádost o převod do osobního vlastnictví.Týká se družstva i mě nová úprava zákona od 1.1.2010,kdy družstvo je povinno byt převést do deseti měsíců?Protože družstvo se samozřejmě cuká a říkají,že byt převedeo nějdříve příští rok!?
Vidím,že nikdo neodpověděl,tak se pokusím odpovědět.
Není totiž jednoduché provést takovou akci jen s úředním razítkem.Pro převod je totiž rozhodující kromě souhlasu domovní samosprávy,společenství vlastníků také schválení představenstvem,kontrolní komisí a nakonec schromážděním delegátů družstva.To se schází jednou,vyjímečně dvakrát ročně a jeho rozhodnutí je bezpodmínečně nutné.Takže to chce trochu trpělivosti.Některá družstva dovolila v minulosti obejítí této legislativy a někteří družstevníci pak přišli o byt.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.