Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokažený záchod

Od: js80 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, přes součástku na obrázku mi tryská voda. Není prasklá. Jak to opravit?
Děkuji za radu.
J.

Pokažený záchod

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

10x

Může tam být prasklinka, mohlo časem odejít těsnění - nevíme, kudy voda tryská.
Tyhle ventily se většinou nevyplatí opravovat, bývá spolehlivější koupit nový...

olinl

Souhlas s hop. Pokud je to tam déle než pět let, tak výměna celku. Dva dny jsem se mordoval s opravou a nakonec jsem zajel do hobymarketu a koupil za cca 200,-Kč nový napouštěcí ventil a druhým rokem je klid. Jde o to, že vodní kámen vytlačí do gumové části ďolík, a ten už se po odstranění kamence nenarovná. Zároveň na plast působí podle mých odhadů chlor i vodní kámen a po výměně gumového dílu to za pár dní začne stejně protékat znovu. Tvrdá voda to prostě ničí.

hop®

Ještě doplním, v instalatérství stačí chtít "boční napouštěcí ventil ke kombi WC půlcoulový". A souhlasím i s kolegou, který doporučil rovnou výměnit i přívodní bílou trubičku za běžnou opletenou flexihadičku, na koncích má (na 99 %) převlečné matice 1/2"a 3/8", délku si změřte podle té stávající.

js80

Dobrý den,

děkuji Vám všem za rady. Napoštěcí ventil jsem vyměnil a vše je v pořádku. Ještě tedy vyměním na Vaše doporučení tu hadičku.

Pěkný den přeje

J.

ccc*
hodnocení

5x

Nejjednodušší ten napoušťák vyměnit. A ještě jedna rada - tu bílou hadici vyhoď a dej tam jinou, né ale zase tuhle plastovou bílou. Tahle praská a vytápí ostatní.

hop®
12.04.20 13:01

*palec*

Měl jsem ji přes deset let a nepraskla.

V práci jsme sanovali 3 místnosti-2 stropy se bourali a dělali jsem Miako,pže po padla před vánoci praskla neplastová bílá ale "pancéřová"opletená hadička a celých 14 dnů to protékalo stropy-byly dřevěné.

hop®

@diesel: Sama od sebe nemusí prasknout, ale když je starší tak zkřehne, a při manipulaci (výměně ventilu) se z ní může stát časovaná bomba. Samozřejmě, že prasknout může každá hadice, ale opletené hadičky praskaly dříve, když měly opletení z hliníku, dnes už vydrží podstatně déle...

hodnocení

0x

To jsou ty nové systémy. Měli jsme doma něco podobného. Doporučila bych koupit celé nové.

hodnocení

0x

Na 90% bude opotřebovaná membrána. Dá se koupit nová , je to takové tvarované gumové těsnění. V Hornbachu za cca 20 Kč. Měl by to být na obrázku ten největší černý.

atobchod.cz/...

hodnocení

0x

Na mobilu prodavači v železářství ukažte fotku a on vám prodá nový ventil. není vůbec problém to celé vyměnit.

hodnocení

0x

Pravděpodobně to stačí vyčistit. Ale protože to budete dělat poprvé, je pravděpodobnější, že Vám něco praskne při demontáži. Takže je víc než rozumné mít vše potřebné náhradní po ruce. A včetně hadičky, jak píší kolegové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]