Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak zaizolovat lodní kontejner. Jde o to, že uvnitř je 50mm vata + sádrokarton, ale chystám se zateplovat z venčí - jakou sílu izolace a jakou izolaci použít polystyren / vata? Někdo mi tvrdil, že pokud mám uvnitř 50mm vatu tak musím zateplit 50mm venčí - kvuli rosnému bodu. Je to pravda? co když použiju místo 50mm vaty 120 polystyren?
Z vnějšku bude bohatě stačit 20mm polystyren nalepený na povrchu. I když to v konečném důsledku nepoznáte na vnitřní teplotě. Když už, tak následně je potřeba tento povrch natáhnout fajnovou. Ptáci totiž rádi dělají díry. Co se týká rosného bodu, tak je to nesmysl. Co je rosení? Je to kondenzovaná vodní pára vnitřního prostředí na chladném povrchu. Pokud nalepíte na chladný povrch kontejneru vnitřně polystyren nebo cokoliv tepelně izolačního a zároveň nepropustného, nemá pára možnost kontaktu z přímo chladným povrchem. Není tedy pravda, že na zdi pod polystyrenem kondenzuje voda. Nemá jak. Jedině tam, kde je izolace špatná a dojde ke kontaktu vzdušné vlhkosti se studeným povrchem. Kdo tvrdí něco jiného, tak lže buď z hlouposti nebo nevědomosti. Ale každý, kdo má vnitřní zateplení, to ví dobře. V USA se zatepluje zásadně zevnitř stříkanou pěnou a zakrývá se sádrokartonem.
Co se týká izolace, tak smysl má pouze šířka materiálu polystyrenu cca 50 mm. Cokoliv nad jsou vyhozené peníze a nepřinese vůbec nic. Jak jsem psal několikrát, průmyslové mrazící boxy mají podobnou sílu polyuretanové pěny a nikdy nejdou nad 100 mm ani pro -30°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.