Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vajíčka - jak dlouho skladovat?

Od: hava1 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jak dlouho mohu skladovat slepičí vajíčka z Penny?

Mám je ve vodárně kde je cca 5-7 stupňů...není tam světlo.

Dík za poznatky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Nikdo neví jak stará vejce jste koupil. Snad na obalu máte maximální dobu spotřeby.

joudic*
hodnocení

0x
stare vajicko plave na hladine, ale jist je muzete porad vicemene jen by se mely vic udelat a ne tekutejsi vajecina nebo dokonce namekko

hodnocení

0x

Když mám vejce měsíc v chladničce, tak sice nejsou zkažená, ale spíš se hodí do těsta než na přímý konzum. Jestli jste slyšel o nakládání vajec, tak potom vydrží podstatně déle, odhaduji tak 3 měsíce i víc

hcxy
hodnocení

0x
Já vejce jím, dokud nejsou zkažená (a to se mi ještě nestalo, a to jsem je už jedla i měsíc a víc prošlá).

nepovinnyudaj
hodnocení

0x

Já to řeším mrazákem, část vajec mixnu a v plochých mističkách zamrazím, část nechám v lednici, a část po umytí zmrazím v celku.

Uffffffff.

Vubec nechápu proč v dnešní době kdy koupíte vlastně okamžitě čerstvé vejce doslova na "každém rohu" dělat tuto prapodivnou čunárnu,

rorschach*

podobnou věc si určitě lidi říkali/říkají v mnoha případech i teď a dnes a denně. Já třeba pokaždé když jdu zkusit do obchodu koupit blbé kvasnice-droždí a nemají a to ani sušené. Radši mít než pak marně shánět

hodnocení

0x
Běžně máme vejce v lednici cca 3 týdny. Jak dlouho skladovat mají na obalu nebo máte domácí?
Každopádně zkažené vajíčko jsem neviděl dlouho. Dokud není bílek kalny je v pořádku. Skladováním bílek postupně tekutí.

hodnocení

0x

Já si myslím, že klidně 3 týdny. Asi bude lepší k použití do vařeného nebo pečeného jídla. *palec*Jednou se kolegyně dostala k vecím, které nedokázala ihned zpracovat, tak je vyklepla, po dvou do skleniček od jogurtu a dala zmrazit. Pochvalovala si to. Když jeli smažit vaječinu, na sv.Ducha, měla vejce rozlepnuté ve sklenici.

hodnocení

0x

Opravdu tři týdny v lednici vydrží, dokupujeme čerstvá na trzích, ted trhy nejsou, tak z marketu nám kupují děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]