Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprat bílé prádlo tekutým prostředkem?

Od: tadae odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
máme novou pračku Whirlpool TDLR 65231 ZEN a je zde Program Barvy. V popisku je napsáno:Bílé a pastelově světlé oděvy z jemných látek. Mírný prací program, aby prádlo nezešedlo ani nezežloutlo. Použijte účinný prací prostředek, podle potřeby také odstraňovače skvrn nebo bělidla na bázi kyslíku. Nepoužívejte tekutý prací prostředek. Durazne je to napsano i v dalsim manualu k pracce.
Ja jsem ale zvykla pouzivat na bile uplne v pohode tekute gely, netusite, proc je tedy jejich pouzivani nedoporuceno?
Popr jsem uvazovala, ze bych dala gel do vicka a i s vickem (nebo nadobkou na to urcenou) soupla do bubnu k pradlu.
Program jede na teploty od 20 do 40 stupnu, na max 4 kg 1:20 h, rychlejsi verze 1:00 h.
Jaký je vas nazor?
Moc dekuji, DAE.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Proč je to v manuálu psáno, netuším, že by firma měla své vlastní prací prášky, tudíž reklama?

Také peru v gelu, ale v litru vody rozmíchám gel a naleji přímo do bubnu. Pak spustím jakýkoliv program a žádné potíže s prádlem nemám. Mám vždy dva druhy gelů. Jeden na bílé prádlo a jeden na barevné. Přestala jsem kupovat gel na černé prádlo, nevidím v tom žádný rozdíl oproti gelu na barevné prádlo.

hodnocení

0x
Také doma pereme vše tekutým práškem. Naopak mi připadá, že je to lepší, než klasický prací prášek. Takže vůbec nechápu, proč něco takového v manuálu píší. *nevi*

hodnocení

0x

Je možné použít tekutý prostředek. Odborné vyjádření AP servisu: pracky.heureka.cz/...

tadea
hodnocení

Obecně tekuté jsou mi jasné, jen u toho programu Barvy jsem si nebyla jistá :).

hodnocení

0x

Nenapsala jste všechno, co bylo napsáno v návodu. Tam se píše, že nesmíte použít tekutý prací prostředek na hlavní praní pokud je součástí programu předpírka. Nyní je vám to jasné?

tadae
hodnocení

Napsala. Pro Predpirku to plati obecnei ke vsem programum, kde se da pouzit. Kdyz se ale podivate jen na program Barvy, je tam napsano to, co jsem uvedla.

hodnocení

0x

To jsem tam napsáno nenašel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]