Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazivo do převodovky vrtačky a úhlové brusky

Od: gumidek® odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci,

zajímal by mě názor, zda můžu použít mazivovou náplň do převodovky vrtačky a hlavně do flexy MOGUL LV 2-3. U Aut vím, že se používá do ložisek kol a přemazáním v nich se vazelína uhněte a zničí.

Jak je to u nářadí, kde jsou vysoké točky? Neuhnětu ji též?

Mautfield má na eshopu LV-2, tak asi blbost s LV 2-3 úplně neudělám, ale raději se zeptám.

Doma jí mám spoustu a zapoměl jsem si nějakou spešl koupit, když jsem objednával ložiska a uhlíky.

Díky

mountfield.cz/...

mám tuto

google.com/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dejte tam to, co tam patří - pro rychloběžné převody tohoto druhu je předepsán Klueber NBU15

olejspol.cz/...

hodnocení

Asi jo. Když už to mám pěkně zrepasované, tak by bala škoda to posr... nevhodným mazivem.

olinl
hodnocení

2x

Dával jsem do úhlových brusek, tedy do hlav, kde je ozubený převod speciální grafitovou vazelínu z válcové kartuše-bod skápnutí 150°C. Grafit sám o sobě je "mastný" a z trička šla ta vazelína špatně vyprat. Na název si nevzpomenu, ale byl to výrobek z Anglie nebo Nizozemí.

hodnocení

Díky za tip. Mám kloubovou vazelínu do kloubů poloos. Ta je podobná. Asi jí použiju nouzově na pár uřezání a pak vymeju a dám tu, kterou doporučil promon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]