Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chata v lese

Od: olina odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, bydlím v paneláku, chtěla bych si časem koupit chatu nebo dům v lese nebo na samotě, pracuji z domu a potřebuji k práci internet. Myslíte, že když koupím bydlení na samotě, kde bude zavedená elektřina, bude se tam dát zavést internet, aktuálně používám UPC. Bez možnosti internetu nic na samotě nekoupim, chci tam mít možnost i pracovat třeba od pondělí do pátku, co myslíte, je to utopie nebo to jde? Tady kde bydlim když vyjdu z bytu tak je určitý úsek, kde je park a je tu krásně, ale dál už jsou supermarkety a je tady toho docela dost, takže neustále jezděj auta a je tu plno lidí a už mi to začíná vadit, mám raději místa, kde moc lidí není a když jdu venku, tak si užívám, když třeba zrovna nikoho nepotkám, to je úplně sci-fi tady. Jsem raději doma, nemám ráda přeplněná místa, proto si chci časem koupit něco k rekreaci, ale potřebuji, aby tam byla elektřina, internet, teplá, studená voda, teplo, veškerý komfort a zvenku to může vypadat jako chajda v lese. Prostě krásná příroda a vevnitř vše co potřebuji k pohodlí, kuchyně se sporákem, myčka nádobí. Co myslíte, dá se sehnat něco takového? A ne moc drahé.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prestik*
hodnocení

4x

Vítejte mezi přibližně 90% českých občanů, kteří se utápí v podobné iluzi. Doporučuji vám něco takového vyzkoušet nanečisto, například v podobě ročního pronájmu místa odpovídajícího vašemu snu. Pokud budete i po roce trvat na dnešním postoji, s chutí do toho. Možné to samozřejmě je, ačkoliv - jak výše upozorňuji - konkurence je větší než velká. *kafe*

doplněno 10.04.20 14:32:

hafhaf: Veškeré pokusy o kvadraturu kruhu jsou staré jako lidstvo samo a směšností je předčí snad jen hledání zkratek při cestě k bohatství. *vtip*

přesně tak (s jistou výjimkou (která už tu taky byla zmíněná) že při (očekávatelnym) šílenym ekonomickym propadu by mohly jít (reálný) ceny (nemovitost i stav. úpravy, opravy) taky dolů - ovšem tazatelka by a) nesměla přijít o hodnotu nynějších prostředků (který mít musí, panelákovej byt za luxusní chatu na 99,97% nevymění nikdy...), b) nesměla by sama pocítit dopad krize na svoje příjmy);
já jen doplním, že obecně a "filozoficky" vzato je požadavek "plnej civilizační komfort, ale na opuštěnym, tou civilizací nedotčenym místě" až nestoudnej a popírá přirozenost;
a prakticky že trojpožadavek - plnej komfort - domek na odlehlejším místě - ne moc draze - je nesmysl;
jak už tu bylo napsaný, pokud je vyřešená voda (což může bejt v současný situaci stálýho klesání podzemní vody problém (vodovod na odlehlý místo skoro jistě nepovede...)) a elektrika, vše ostatní je za patřičný obnos dosažitelný; poněkud problematická je jen přístupová cesta - na osamnělé místo sotva povede udržovaná asfaltka, cesta se s pomocí peněz dá nějak slušně opravit, ale přesto může občas nastat situace (hlavně pokud víc nasněží), že bude bez použití speciálnější techniky nesjízdná;
představa, že styl života se proti dosavadnímu pobytu v městě vůbec nezmění, jen bude probíhat na příjemnějším místě, je ale v podstatě i při vynakládání obrovskejch sum (ve stylu, vše potřebné mi zařídí někdo jiný) taky nesmyslná - bydlet ve vlastnim baráku, na vlastnim pozemku a mít veškerý zboží a služby ve vzdálenosti (asi) kilometrů až desítek kilometrů s omezenou veřejnou dopravou prostě přináší řadu specifickejch aktivit - pokud si jich co nejvíc nechám dělat, budu kontinuálně stahovanej z kůže firmama, řemeslníkama i místníma příležitostně vypomáhajícíma (pokud si dneska firma, nebo řemeslník naúčtujou "jen" tisícovku za hodinu čistý práce (včetně času na dopravu), bez ceny materiálu a provozních nákladů, můžete eště skákat radostí... (a pokud bude hůř a trochu ve svejch požadavcích pokrotnou, platí body a)+b) výše - nesmí bejt hůř taky tazatelce)), mimochodem, ono i jen zařizování nejen vstupních, ale i kontinuálních prací znamená změnu způsobu života, nemluvě o hledání, zkoumání a (nejspíš mohutný) počáteční úpravě nemovitosti (a pozemku)...

hodnocení

4x
Dobrý den, bydlím v lese *smich* tedy ne úplně- asi 800 m jedním směrem pres potok a pás stromů vede na kopci městská silnice. Z druhé strany rybník a z další strany les až do pryč *smich* v podstatě na samotě na konci světa, ale ke všemu podstatnému blízko. A z jedné strany příjezd se zákazem vjezdu. Kolem dokola nikdo a boží klid. V zimě mi silnici odhrnují služby města, takže žádný problém. Internet doma mám úplně v pohodě. Jo a teplou vodu a elektřinu tam mám taky *smich* a na chatě, tu máme taky v lese- ale v úplném - v zimě se tam nedostaneme- internet netaham,když potřebuju,tak si půjčím od mamky "palec"- fleshku. Kámoš bydlí na Valašsku, úplně konec světa-vede k němu polňačka,široko daleko co oko dohlédne- nikde nic,jen louky a stromy- a internet mu tam běhá bez problémů taky. Když ke mě přijedou známí z Prahy například, tak se vždy rozplývají a dávají návrhy, že to ode mě koupí. No ani nápad *smich* Takze za mě- nápad skvělej. Neměnila bych. Miluju to tady *slunce*

re4zon
hodnocení

2x
Zalezi jen na lokalite a vasem rozpoctu. Pokud na to mate, koupit se da vsechno.

hodnocení

2x

Bude s Vámi bydlet ozbrojený chlap?

ozbrojenej bejt nemusí, to je kravina, resp. je to jedna z nejmíň naléhavejch věcí (navíc pořídit si zbroják a nějakou přiblblou pistol by pro tazatelku bylo vedle jinejch (důležitějších) potřeb skoro to nejmenší), ale chlap ozbrojenej výbavou (a hlavně ji dobře ovládající) na zednický, instalatérský, klempířsko-pokrývačský, pokud možno i elektrikářský a tesařský práce, dále na autoopravářský, vč. elektronickejch, zahradnický práce, a na zpracování palivovýho dříví (na co sem zapomněl? - banality typu lakování, malování vypouštim) by se tazatelce možná hodil... (pokud většinu z vyjmenovaného nezvládne sama, nebo pokud nebude vládnout téměř bezednym měšcem, kterej všechny tyhle práce poplatí; jedinec s vizáží ozbrojenýho, teda správnýho chlapa, by se ovšem moh hodit i pro zjednávání těch potřebnejch prací - byla by naděje, že ho o něco míň natáhnou s cenou...)

Pokud se to tu podělá s koronou, bude ozbrojení nutné. Pokud se to nepodělá s koronou dostaví se hordy doktorů a inženýrů ..

lipanek

hafhaf + ra252 - oba dva máte pravdu, ani nevíte jakou. Tesat do kamene. Přesně tohle mám nejen v hlavě, ale potýkám se s tím v životě.

Paní neví ... respektektive je ještě mladá, zdravá.

hajnej007
hodnocení

2x

Pokud by taková nemovitost byla levně k mání, tak tam bude na 100% nějaký problém. Pokud by to mělo být bez problémů, tak z pohledu dnešní situace je to řešitelné jen většími penězi. Před 15ti lety jsem takhle "za hubičku" kupoval dům (bývalý statek) na malé vísce v Českém středohoří. Nádherné výhledy, voda z vlastní studny pro kojence, atd. Jenže kanalizace 0, v části domu býval chemický sklad na zemědělské postřiky a v domě nájemník na ústní nájemní smlouvu (kdysi to šlo), platící za objekt se 14 místnostmi bratru 360,-Kč měsíčně a vyhodit ho nešlo (nejsem asociál). Hlavní přístupová cesta jiného vlastníka. Pomíjím zcela vnitřní stav objektu. Dodnes na tom děláme, přikoupili jsme k tomu navíc tu přístupovou cestu, další zbořeniště a navazující stodolu a nějaké pozemky (máme koně a včely). Moje rada pro vás? Stejná jako mé kamarádce Olze z Olomouce: najděte si byt v klidnější části města a na domek na samotě zapomeňte. Druhou možností je dobře zateplená maringotka, s elektrickým vytápěním, na chvíle, kdy je třeba klid na práci. A pokud přesto budete trvat na svém, tak takovou samotu kupujte zásadně v zimě, když je nasněženo nebo alespoň ledovka, protože pokud se tam nedostanete, tak určitě nebrat. No a trochu otrlého, technicky zručného a zároveň tolerantního chlapa k tomu přibalit zcela určitě. Nejproblematičtější totiž pro každého bývá cokoli, co je pro běžné fungování důležité a přitom není na první pohled vidět. A pak, další ruce se vždycky hodí. Co se internetu týká, tak ten se dnes dá vyřešit v zásadě kdekoliv. Problémem může být jen rychlost připojení, tj.na megabity za rozumné peníze v některých lokalitách zapomeňte. My jsme to třeba vyřešili zatím tak, že máme dnes wifi-hotspot lokálního poskytovatele přímo na naší střeše ... :)

hodnocení

1x

Olino, promiňte, ale tomu se mohu jen zasmát. Kdo náhodou něco takového má, ten se toho určitě zbavovat nebude, takže vám nezbývá než za těžký peníz koupit rozumné cokoli v podmínkách, které vám budou vyhovovat a pak to za ještě těžší peníz uvést do stavu, který vám bude vyhovovat. Pokud za ne moc drahé považujete min. 5-10 mil. Kč, směle do toho:-D

joudic*
no nevim, jsem kousek od prahy, pozemek velky, ze by kun spokojene pobihal a sice jsem dum porizoval pred 10 lety vlastne jen za 30tis a provize realitce (100% hypoteka), ted uz bych ho sice prodaval za 2.6 - 3mil, tzn o milion a vic draz nez jsem koupil, ale investice zatim maximalne 200k za material, hromada ytongu, nejaky sadros, komplet plovoucka, vodarna a voda, predelana elektrina, koupelna a wc na miste, kde nic nebylo, velke zahradni posezeni s grilem. Nicmene je jasne, ze nejsem pani Nazdarkova, ale spis Bohous Cisar. Kamarad na morave letos poridil zahradku v klidne kolonii za par set a v domku se da bydlet, kdyby si tam dal petry tak i v zime, cili miliony bych zas tak nemaval ;) Jo a platim uz tak smesne penize mesicne, ze ani v ubytovne bych neuspel s takovou castkou natoz garsonka v praze

fik
hodnocení

1x

Určitě to nekoupíš,protože takového místa se nikdo dobrovolně nevzdá. A pokud ano,bude to stát hodně peněz.

Takové místo si spíš pokud po něm toužíš budeš muset vytvořit. Prodávají se baráky i zemědělské usedlosti v polodivočině nebo úplně na samotě,ale nebude to žádná hitparáda,za únosné peníze budou v dost havarijním stavu. Takže tě v takovém případě bude čekat rozsáhlá rekonstrukce,vyřešení přípojek-staré vesnické domy nemají často ani splachovací WC. Voda z vlastní studny a natlakování vodárnou problém nbebude,spíš kanalizace. Věř že zapojit internet je to poslední a úplně nejjednoduší a oproti předchozím krokům dnes zcela bezproblémové.

Pak je tu taky otázka komfortu jak píšeš,v paneáku máš o vše postaráno,přijdeš,je zatopeno,teplá voda teče,plyn do sporáku jede. V domečku v divočině plyn velmi pravděpodobně zaveden nebude,takže tě čeká i dost práce s palivovým dřívím a fyzická práce s topením-ano můžeš koupit drahé tepelné čerpadlo,ale to se do nějakého starého domku vzhledem k provozním nákladům moc nevyplatí-a topit elektrikou už vůbec ne.

Taky,plánuješ tam žít sama nebo aspoň s nějakým zručnějším chlapem? Barák není jen samotný byt,který se uklidí a je hotovo. Barák má i pozemky okolo,zahradu,předzahrádku atd o které se musíš starat,vyžaduje taky údržbu-když se o něj nebude nikdo starat,velmi rychle to chátrá-musíš vzít do úvahy i tento problém.

Ono všechno máš něco za něco,v tom baráčku na samotě je klid vykoupen potřebou celkem dost fyzické práce a zručnosti. V bytě máš zase komfort vykoupen ruchem. Ve městě máš všechno blízko,v domečku na samotě je všechno daleko. Pokud jsi si jistá že tohle zvládneš,směle do toho,tím jsem tě od toho nechtěl odradit,jen aby se pak nekonalo velké překvapení že to není jen romatika,klid a čistý vzduch při západu slunce

007cz

Prej skvost a roubenka. Nevidím ani skvost, ani roubenku.

fik

Úplně obyčejná celkem udržovaná chalupa,takový nadpis skvost a roubenka? a za 6 milionů...no neber to*haha*

berger*

Ten článek je psaný reklamštinou,té redaktorce to asi přímo diktoval realitní makléř...*smich*

pavellib
hodnocení

1x

Pro ten účel, ktreý popisujete mi příjde, že by ten dům nemusel být na úplné samotě. Stačila by nějaká vesnice blízko přírody. Už jenom dům kdekoliv ale s vlastní zahradou bude oproti paneláku co se soukromí týče obrovský rozdíl. Nezapomeňte ale na to, že v paneláku se o nic nemusíte starat, to v domě zdaleka neplatí. Když budete mít v paneláku problém s topením, s vodu tak to za vás někdo vyřeší. V baráku co si nezařídíte tak nemáte.

lipanek
hodnocení

0x

Možné to bude. V dnešní situaci, kdy se čeká propad, jak v zaměstnanosti, tudíž neschopnosti něco poplatit, či udržet /byt+ chalupa/, tak i propad cen nemovitostí, tak si myslím, že nabídka se nějaká může objevit.

Jeden makléř se k tomu vyjádřil, že když bude nabídka vyšší, a poptávka našich lidí bude nižší, tak sem prostě přijdou jenom další investoři /cizinci/, kteří to skoupí.

Pokud si někde vyhlídnete nějaký objekt, tak není problém se podívat na mapu poskytovatelů internetu, kdo tam má jaký dosah, tady bych problém neviděla.

My jsme u Prahy a jeden poskytovatel, kterého jsme si vyhlédli kvůli ceně, tak přišel, zaměřil a zjistilo se, že dosah jejich sítě končí od našeho domu 200 metrů. tak jsme museli zvolit jiného. Naštěstí jsou i jiní.

S Vašimi požadavky na vybavení spíš počítejte, že si to všechno zařízení budete muset dovybavit sama, ale i tak se může stát, že nějakou nabídku najdete komplet k nastěhování.

Stačí nějaký rozvod, nebo úmrtí a kompletně vybavené domy mohou být na prodej /vybavení kuchyní bývá dnes na míru, vše vestavěné/.

hodnocení

0x

Znám pár lidí co žijí tak nějak stranou civilizace. Ne tedy úplně uprostřed lesů, ale přeci jen trochu stranou.

Každému to nevyhovuje, někdo musí mít ke spokojenému životu ruch velkoměsta, ale někdo je na samotě spokojen.

Mimochodem, o jedný chaloupce na samotě bych veděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]