Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co by bylo vhodnější použít při izolování vnější stěny v těchto mrazech? Zda flexibilní lepidlo, nebo nízkoexpanzní pěnu. Nutně potřebujeme zaizolovat jednu stěnu a řešíme co bude držet lépe. Přikláněl bych se k nízkoexpanzní pěně, nebo možná i ke klasické pěně do -12 sutpňů. Předem děkuji za vaše názory. Pavel
I ta pěna potřebuje splnit určité podmínky pro tvrdnutí.Píšeš pěna do -12.Ještě jsem takovou nepotkal.Chemické reakce jsou hodně závislé na teplotě,a tato ještě na vlhkosti.Tak copak s tím mráz udělá?Tyto extrémní produkty jsou také dost drahé,tak aby to nestálo majlant.I když to nalepíš,tak na omítku nespěchej!
JABRAKA
doplněno 12.01.10 23:28:Nu Den Braven je skutečně dodává,cena kolem 170.- za kartuši.
JABRAKA
No klasická pěna do -12 je docela běžná, ta se používá přepokládám při montáži oken pokud mrzne, ale kolik vydrží běžná nízkoexpanzní pěna, která se běžně používá pro lepení polystyrenu nevim. Počítám s tím, že pod ten polystyren by se neměl dostat moc velký mráz, takže snad to ztuhne a bude to držet. S omítkou samozřejmě spěchat nebudem, ta nás netrápí. Potřebujem dodělat uvnitř omítky,nastěhovat stroje a začít vyrábět. Je to postavené ze suchého zdění TESUZ a tak to bez izolace promrzá až dovnitř.
Hmoždinky samozřejmě použijeme (a radši víc než míň), pěně ani lepidlu bych nevěřil na 100%, ale o patní liště jsem váhal (klečení ve sněhu není nejpříjemnější). Jelikož se jedná o stěnu vysokou jen 3.5m, tak nevím zda-li tam je důležitá, nicméně měli jsme ji koupenou, tak jsme jí tam dali (jinak by se stejně vyhodila při úklidu po stavbě). Dnes přes den ani moc nemrzlo, takže to drží pěkně. Použili sme obyčejnou nízkoexpanzní pěnu (nemrznoucí jsem ráno rychle nikde nesehnal). Na jedné stěně sme udělali pokusný vzorek a zkusili sme ho odtrhnout asi po 4 hodinách. Drželo to jak židovská víra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.