Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám zamčené dveře na dva západy, Vložka FABKA je 20 let používaná a dnes se v ní klíč začal protáčet, takže zámek neotevřu. Prosím o radu, jestli mohu zámek rozvrtat, případně se pokusit ho zlomit sikovkama. Děkuji.
Video je ale o něčem jiném - o odvrtání v případě když nemáme klíč !
Když se urve šteftík a protáčí se zobáček na vložce, tak je toto řešení k lejnu...
Zámek je to ve dveřích, vložka se dává do zámku, abychom mohli odemknout a zamknout - jen ujasnění pojmů.
Když poškodíte zámek, pravděpodobně už nedocílíte toho, abyste mohli odemknout.
Bude nutné zlikvidovat vložku (FABku), abyste mohl nějakým paklíčem odemknout. Obyčejná vložka lze někdy zlomit, výhodou je pokud máte obyčejné kování (štítek s klikou či koulí), které lze odmontovat.
Pokud máte ale bezpečnostní zámek, po vylomení vložky se zablokuje a odemknout už nelze.
Možná popřemýšlejte o šikovném zámečníkovi, někdy to vyjde levněji, agentury na otevírání dveří fungují...
Děkuji, chtěl jsem se původně do toho pustit sám, baví mě drobné kutilské práce, jenže v tomhle případě bych mohl udělat více škody. Neuvědomil jsem si, že vlastně nemusí být chyba ve fabce, ale v zámku. Ten je taky starý jak ta fabka a vzpo,mněl jsem si, že už před 4 lety dělal trochu problém, ale pak byl zase ok. Když zlikviduji fabku, tak to zasouvátko u samotného zámku je těžké vysunout?
Pokud je to starší zámek, tak jde západka po vylomení fabky vysunout šroubovákem, musí se ale vědět jak (nevím jak to popsat), pokud je zámek novější, je tam malá zarážka, která tam brání zasunutí šroubováku. Sice se mi to také povedlo otevřít, použil sem hrubou sílu, ale trochu jsem uvnitř poškodil zámek a musel jsem pak pár součástek srovnat.
U standardního zámku po vylomení fabky stačí správně ohnutý hřebík, a je odemčeno. U bezpečnostního zámku se po vylomení vložky zamkne, buď nastoupí ten zámečník nebo bouračí futer.
Když to jen trochu jde, lámu fabku hasákem. Sundám na jedný straně štítek a odshora dolů fabku ulomím. Pak mám lehce upravenou jednostranou fabku a tou dveře odemknu.
Tento postup se dá s úspěchem použít při ztrátě klíčů, či poruše samotný fabky.
Když je vysypaný samotný zámek, tak třeba rozvrtat pod štítkem dveře i se zámkem. Stačí jen mezi klikou a fabkou. Opatrně, aby to potom štítek schoval. Po rozvrtání musíš třeba šroubovákem zasunout střelky a mělo by být otevřeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.