Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Argon jako hnací plyn piva?

Od: petrx* odpovědí: 11 změna:

Zdravím PIVAŘE . Mám dotaz .Kolega má doma zbytečnou plnou tlakovou láhev ARGONU . Mohl bych jí použit při čepování piva?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

2x

Nedoporučuji, protože se jedná o technický plyn, který není určen pro potravinářské účely. Minilálně by pivo mohlo smrdět.

Myslím, že to pivo by bylo i nepitelné.

Jako vhodnou kombinaci bych uvedl popíjení piva s CO2 a vdechování hélia. *smich*

zdenekcejka

Argon je též běžný potravinářský plyn používán jako balící plyn.Je např.v některých sprejích jako hnací medium,v brambůrkách jako konzervant a proti poškození...Označení E938.Splňuje veškeré potravinářské atesty.Má 4x lepší konzervační schopnosti než dusík.Nevýhoda je hlavně cena.

Po odstavení trochu fouknu dosudu a pivo je po čtyřech dnech stejné jako čerstvě naražené

hodnocení

1x

Používá se CO2 nebo C02+N2.

Ar se snad v potravinách nepoužívá. Ale je to k vůli ceně? Máte bombu ze svářečky na pivo? :-D

Wiki píše:

Bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu, velmi málo reaktivní. V 1 litru vody se rozpustí 33,6 ml argonu (je dokonce rozpustnější než kyslík). Ještě o něco lépe se rozpouští v nepolárních organických rozpouštědlech. Argon lze adsorbovat na aktivním uhlí.

joudic*
hodnocení

0x
s uspechem lze pouzit tlakovy postrikovac i maly na pokojovky

olinl
hodnocení

0x

Argon je údajně netečný plyn, takže teoreticky by to šlo. Jinak pivnichlazeni.cz/... *pivo*

vernon
Argon je všude kolem nás. Ve vzduchu ho je objemově necelé 1%...

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,proč riskovat.Oxid uhličitý je velmi dobře na trhu dostupný.Jinak většinou stačí malý kompresor.

JABRAKA

jirkamat
hodnocení

0x
Jo jde to... právě jsem si donesl domů lahev CO2 (nekupuju potravinářské) a nepasoval mi závit na budikach. Tak jsem z garáže vytahl směs argonu a CO2. Pivo chutná výborně jen rychleji padá pěna. (Zda se mi)
Argon jako hnací plyn piva?

orion*
hodnocení

0x

Argon je inertní plyn bez jakéhokoli vlivu na zdraví člověka, proto je používán i v potravinářském průmyslu. Takže by asi použít šel. Samozřejmě to ale musí být čistý plyn, což vzhledem ke způsobu výroby by snad mělo být splněno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]