Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objevila si mi chyba F6 ohledně zaseklého ventilátoru do komína. Servisák to opravil (poklep vetilátoru stačil), já u toho doma nebyl. Pak ještě dopustil tlak do topného okruhu (pomocí hadice), aby toho udělal více, když vážil cestu... Od té doby, když kotel spustí, ať už se jedná o ohřev teplé vody v zásobníku nebo do topného okruhu, tak se ozývá praskot z kotle zhruba v místech od jeho poloviny nahoru... Zní to jako když se dělá popkorn v mikrovlnce... Chybu žádnou nevyhazuje a vše ohřeje, jak má... Může se jednat o nějaké zavzdušnění kotle (prskání nějakých bublin?) a to i v případě, že kotel zahřívá jen zásobník vody na koupání? Nebo co by to mohlo být? Myslím si, že se jedná jen o nějakou blbost... Ventilátor by přeci takhle hlučně neprskal, kdyby se nějak stále zasekával, navíc by to mělo zase vyhodit nějakou chybu, kdyby netáhnul... Poradíte někdo prosím, pokud jste se setkali s podobným problémem? Děkuji...
Je potřeba otevřít přední kryt kotle a zjistit odkud vychází praskající zvuk-co se tam děje. Může to být jen vzduch kolující "vnitřním okruhem" kotle-většinou stačí systém odvzdušnit na odvzdušňovacím ventilu (většinou namontovaném na oběhovém čerpadle) a bublání zmizí. Může být i na komínovém "ventilátoru" (např. jeho lopatkách) nějaká nečistota, která drhne o "obal" nebo je rotující část už opotřebovaná a opět může drhnout. Neznám stáří kotle a další okolnosti, chce to najít zdroj " rachotu".
Dobrý den, ventilátor drhne. Kolo s lopatkami je více přitlačeno ke stěně s napájením... Nejdou mi ale povolit 3 šroubky (nechci je učochtat), abych jej "rozpůlil" a lopatkovou část z vnitřku vyndal a případně vložil nějakou podložku, pokud by to bylo vůbec možné. Je mi divně, že se to může šoupnout až ke stěně. Měla by tam být nějaká distanc. Nyní je to matice-podložka-podložka-upevnění s lopatkami, které ale čochtá od podložek k druhé stěně-stěna obalu-chladící lopatky-motorek. Když tam však něco vložím, nebude to pak o to drhnout také? Vzhledem k tomu, že už to všelijak zlobí déle a lopatky budou asi i trochu prohlé, rozhodl jsem se objednat si raději nový a tento starý třeba pak opravím a nechám jako záložní. Můžete mi prosím potvrdit, že jsem zvolil správný typ pro Protherm Tiger 24 KTZ v.17...?: PROTHERM ventilátor GRO1085 - díly na kotle. Děkuji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.